2019 EYOF Kış Festivali'nin Erzurum'a verilmesi

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Karaca: "Ülkemiz Üniversiade'yi başarıyla gerçekleştirdi. Bunu da mutlaka en iyi şekilde gerçekleştirecektir çünkü güçlü bir ülkemiz var"

2019 EYOF Kış Festivali'nin Erzurum'a verilmesi
2019 EYOF Kış Festivali'nin Erzurum'a verilmesi
GİRİŞ 27.11.2014 15:10 GÜNCELLEME 27.11.2014 15:10

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (​EYOF) 2019'un ev sahipliğinin Erzurum'a verilmesiyle ilgili, "Ülkemiz Üniversiade'yi başarıyla gerçekleştirdi. Bunu da mutlaka en iyi şekilde gerçekleştirecektir. Çünkü güçlü bir ülkemiz var" dedi.

Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EYOF'un Türkiye ve Erzurum için hayırlı olmasını temenni ederek, uluslararası yarışmaların önemli olduğunu söyledi.

Erzurum'da daha önce de büyük bir organizasyon yapıldığını ve yüz akıyla üstesinden gelindiğini anlatan Karaca, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda (Üniversiade) arama kurtarma olarak görev aldıklarını ifade etti.

Söz konusu organizasyonda, UMKE ekibiyle işbirliği içerisinde olduklarının altını çizen Karaca, "Ülkemiz Üniversiade'yi başarıyla gerçekleştirdi. Bunu da mutlaka en iyi şekilde gerçekleştirecektir. Çünkü güçlü bir ülkemiz var. Bunun da altından kalkacaktır. Federasyon olarak bize düşen görev olursa memnuniyetle katkı sağlarız. Ülkemiz ve şehrimiz açısından önemli bir organizasyon. Başarıyla da gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

Karaca, dağcılık sporunu yaygınlaştırmak için birtakım çalışmalar yaptıklarına değinerek, ulusal ve uluslararası organizasyonlara önem verdiklerini belirtti.

Dağılık sporunda birtakım yanlışlıkların olduğunu dile getiren Karaca, şunları kaydetti:

"Erzurum, dağcılık tarihinde yeri olan bir kuruluş. Yıllar önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çıkardığı dergilerde Erzurum, yurt dışından gelen dağcılara kaynak, referans olarak gösterilmiştir. Atatürk Üniversitesi'nin dağcılığa büyük katkısı olmuş."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi