IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde terör örgütü IŞİD'in Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentine yaptığı saldırılar bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında zarar gören ADEM onarılıyor

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler
IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler
GİRİŞ 27.11.2014 15:50 GÜNCELLEME 27.11.2014 15:50

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde terör örgütü IŞİD'in Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentine yaptığı saldırılar bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde zarar gören Aile Destek Merkezi (ADEM) onarılıyor.

Kızıltepe'de 160 kadının kurs gördüğü ve izinsiz gösteriler sırasında zaran gören ADEM'i Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, ziyaret etti. Ermiş, burada yaptığı konuşmada, 6-8 Ekim'de toplumsal olaylarda merkezin zarar gördüğünü, onarımla merkezin eskisinden daha iyi hale getirileceğini söyledi.

Onarım çalışmasının sürdüğünü anlatan Ermiş, onarımın bitme aşamasına geldiğini, bir hafta içerisinde merkezin kadınların hizmetine yeniden açılacağını bildirdi.

"İnşallah bir daha böyle olumsuz olaylar yaşanmaz. Neticede kadının emeğine, hakkına bir saldırı var, bunu böyle değerlendirmek lazım. Buraya gelen kadınlar neticede bir eğitim faaliyeti içerisindeler. Ürettikleriyle evlerinin geçimine katkıda bulunuyorlar" diyen Ermiş, merkeze yapılan saldırının aslında kadınlara yapılmış bir saldırı olduğuna dikkati çekti.

Merkezin onarımının yaklaşık 150 bin liraya mal olacağını belirten Ermiş, olaylar sırasında birçok işyeri ve kamu binasının zarar gördüğünü anımsattı.

Ermiş, şöyle devam etti:

"Özellikle özel iş yerlerinin zararı ile ilgili olarak Valilik ve Kaymakamlık bünyesinde zarar tespit komisyonları kuruldu. Çalışmalar tamamlandı, zararlar tespit edildi. 97 özel iş yeri müracaatı vardı. Bunların 69'u kabul aşamasında, 8'i belgeleri eksik olduğu için henüz daha çalışmaları devam ediyor. 13 son başvuru var. Onlar da ayrıca değerlendiriliyor. Şimdiye kadar 27 esnafın ödemesi gerçekleştirildi. Onlarla aynı zamanda sulhnamede imzalıyoruz. 3-4 itiraz dilekçesi de verildi. Zarar tespit komisyonları kuruldu. Yaklaşık 5 milyon lira bir zarar var. Şimdiye kadar 2 milyon 180 bin lira ödeme yapıldı."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar