Suriye'de iç savaş

Mütevazı imkanlarla kurulan, Halid bin Velid Mülteci Kampı savaşta evlerini, yakınlarını kaybeden ailelere ev sahipliği yapıyor

Suriye'de iç savaş
Suriye'de iç savaş
GİRİŞ 27.11.2014 16:09 GÜNCELLEME 27.11.2014 16:09

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kentinde yer alan Halid bin Velid Mülteci Kampı, Hama'nın kırsal bölgelerinden kaçanlara ev sahipliği yapıyor.

Suriye rejimine bağlı birliklerin aralıksız düzenlediği hava saldırılarından dolayı kamptan başka sığınacak yer bulamayanlar, yaklaşık 2 yıl önce alelacele kurulan bu kampta hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Maddi imkansızlıklardan dolayı şu ana kadar kampta herhangi bir iyileşmenin de yapılamadığı belirtiliyor.

Tek odalık briket yapılardan oluşan kampın sorumlusu Rıdvan Ebu Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bin 300 Suriyelinin barındığı kampın kapılarının, tüm sığınmacılara açık olduğunu belirtti. Kampta hayatın tüm mütezavılığıyla devam ettiğini kaydeden Ebu Ali, barındıkları evlerin kış şartlarına dayanıklı olmamasından büyük sıkıntı duyduklarını dile getirdi.

Suriye'de taraflar arasındaki savaşın şiddetlenmesinin ardından yaklaşık 2 yıl önce evini terk eden kampın İmamı Ebu İkbal, "Kamptaki sığınmacıların büyük çoğunluğu, evini ve çocuklarını savaşta kaybeden ailelerden oluşuyor" dedi.

Kampın nüfusunun büyük çoğunluğunu, hayatın zorlukları yüzlerine yansıyan çocuklar, çocuklarını savaş cephesinde bırakan aileleler ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), saflarında savaşarak engelli kalan gençler oluşturuyor.

Suriyeli sığınmacı çocukların eğitim hayatının aksamaması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden kampın öğretmeni Süleyman Kaplan ise Suriyeli çocukların iyi bir geleceğe sahip olması konusuna büyük önem verdiklerini bu kapsamda, kendi imkanlarıyla okul yaptıklarını belirtti. Kaplan, çocukların eğitiminin sonuna kadar takipçisi olacağını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!