Bakan Çelik, Sudanlı sendikacıları kabul etti

Ccedil;alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu (SWTUF) heyetini kabul etti.

Bakan Çelik, Sudanlı sendikacıları kabul etti
Bakan Çelik, Sudanlı sendikacıları kabul etti
GİRİŞ 27.11.2014 16:15 GÜNCELLEME 27.11.2014 16:15

Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı salonundaki kabulde, Sudan heyetinin Hak-İş'in davetlisi olarak Türkiye'de bulunduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin çalışma hayatıyla ilgili son derece önemli deneyimlere sahip olduğunu vurgulayan Çelik, örgütlü toplum olmanın, Osmanlı döneminde başladığını ve bugünlere kadar gelindiğini anlattı.

Türkiye'nin sendikal faaliyetlerle ilgili çok ciddi düzenlemeler gerçekleştirdiğini dile getiren Çelik, "Kardeş ülke Sudan'da örgütlenme ve sendikalarla ilgili birikimlerle Türkiye'nin birikimlerini, sendikalar arasındaki bu buluşmayı, Türkiye buluşturmasına dönüştürerek, karşılıklı deneyimlerden yararlanma imkanını bulduğumuza inanıyoruz. Bu konudaki birikimlerimizi olumlu yönde değerlendirme gayreti içerisinde olacağız" diye konuştu.

Heyette yer alan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da konfederasyon olarak SWTUF ile yaptığı ikili iş birliği anlaşması çerçevesinde uzun zamandır karşılıklı çalıştıklarını söyledi.

Anlaşma çerçevesinde başta mesleki eğitim olmak üzere sendikalar konusunda beraber neler yapılabileceği konusunda mutabakatları bulunduğunu dile getiren Arslan, "Eylül ayında Hak-İş'den 17 kadın sendikacı Sudan'da bir haftalık eğitim programına katıldı. Bu hafta da Sudan Federasyonundan 15 sendika başkanı ve konfederasyonun başkan yardımcısı Türkiye'ye geldi. Ülkemizde çalışma hayatıyla ilgili sosyal güvenlik, iş hukuku ve mesleki eğitim alanlarında 3 günlük eğitim yaptık" ifadelerini kullandı.

Arslan, Hak-İş'e bağlı sendikalarla Sudan sendikaları arasında ikili işbirliği anlaşmalarını imzaladıklarını da bildirdi.

Kabul, görüntü alınmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!