Afganistan'daki intihar saldırısı

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond: -"Diplomatik aktivitelerimize destek veren masum sivillere yönelik yapılan bu korkunç saldırıyı kınıyorum"

Afganistan'daki intihar saldırısı
Afganistan'daki intihar saldırısı
GİRİŞ 27.11.2014 16:23 GÜNCELLEME 27.11.2014 16:23

İngiltere, Afganistan'ın başkenti Kabil'de bu sabah İngiltere Büyükelçiliği'ne ait bir araca düzenlenen intihar saldırısını kınadı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Diplomatik aktivitelerimize destek veren masum sivillere yönelik yapılan bu korkunç saldırıyı kınıyorum" dedi. Hammond, şu ifadeleri kullandı:

"Saldırıda İngiliz vatandaşı olan bir sivil güvenlik ekibi üyesi ile elçilik için çalışan Afgan vatandaşının hayatlarını kaybettiğini doğrulamaktan derin üzüntü duyuyorum. Güvenlik ekibindeki bir diğer İngiliz vatandaşı ise olayda yaralandı. Kurbanların aileleri olayla ilgili bilgilendirildi. Dışişleri Bakanlığı ailelere destek sağlanması kapsamında elinden gelen her şeyi yapacak."

İngiliz bakan, bu tür "gaddarlığın", İngiltere'yi Afganistan hükümetiyle ortaklığından caydıramayacağını vurgulayarak, "Büyük kişisel risk altında Afganistan için daha iyi bir gelecek inşa etmeye yardımcı olan İngiliz, Afgan, elçilik çalışanlarımızı takdir ediyorum" ifadesini kullandı.

Taliban örgütü tarafından üstlenilen saldırıda 5 kişi hayatını kaybederken, dördü çocuk 33 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi