Oyuncu çiftin köpek saldırısı sonucu yaralanması davası

Oyuncular Nihat Tolga Güleç ve eşi Lara Yeliz Güleç'in, köpeklerini bir başka köpeğin saldırısından korumak isterken yaralanmaları üzerine, köpeğin sahibi hakkında 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı

Oyuncu çiftin köpek saldırısı sonucu yaralanması davası
Oyuncu çiftin köpek saldırısı sonucu yaralanması davası
GİRİŞ 27.11.2014 16:24 GÜNCELLEME 27.11.2014 16:24

Oyuncular Nihat Tolga Güleç ve eşi Lara Yeliz Güleç'in, köpeklerini bir başka köpeğin saldırısından korumak isterken yaralanmaları üzerine, köpeğin sahibi hakkında 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

Anadolu Adalet Sarayı 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müştekiler Güleç çifti ile tutuksuz sanık Ali Ulvi Cedim katıldı.

Duruşmada savunma yapan Cedim, suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Olay günü Moda sahilinde köpeğim denize girdi, ben de kenarda bekliyordum. Köpeğim yüzdüğü için tasması takılı değildi. Kangal cinsi olan köpeğim uzun süredir benimledir ve herhangi bir saldırganlığı olmamıştı" dedi.

Köpeğinin, müştekilerin köpeğini görünce denizden çıkarak hamle yaptığını anlatan Cedim, şöyle devam etti:

"Ben bu esnada müştekileri uyardım. 'Köpeğinizi tutun' dedim. Ancak bir anda köpeğim saldırıya geçince Lara Yeliz korkarak yere düştü. Saldırı müştekilere yönelik değildir. Her şey saniyeler içinde oldu. Köpeğime engel olamadım. Bu sırada Nihat Tolga Güleç köpeğimi tekmeledi ve bana küfür etti. Olaydan sonra köpeğimi kangal çiftliğine gönderdim."

Müşteki Lara Yeliz Güleç de olay günü eşiyle Moda sahilinde gezdiklerini aktararak, "Bir ses duydum. Sanık, 'Köpeğinizi kucağınıza alın' diye sesleniyordu. Köpeğimi kucağıma aldığım esnada köpek şaha kalkarak üstüme abandı. Bunun üzerine sırtüstü yere düştüm. Baygınlık geçirmişim. Kalp hastasıyım, bu olaydan çok etkilendim. Halen antidepresan ilaç kullanıyorum. Gerek fiziksel, gerekse ruhsal olarak bu olaydan çok etkilendim" ifadelerini kullandı.

Nihat Tolga Güleç de "Sanığın köpeği birden saldırıya geçince eşimi ve köpeğimi koruma iç güdüsüyle köpeğe tekmeyle vurmaya çalıştım. Bu sırada köpeğin saldırısı bana yöneldi ve bir süre köpekle mücadele ettim. Şikayetim devam ediyor" dedi.

Hakim, taraflara tanıklarını bildirmeleri için süre vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Savcısı Baki Kaya tarafından hazırlanan iddianamede, Nihat Tolga ve Lara Yeliz Güleç'in 4 Haziran'da Kadıköy Moda sahilinde köpekleriyle yürüyüş yaptıkları sırada Ali Ulvi Cedim'e ait köpeğin çiftin köpeğine saldırdığı anlatıldı.

Çiftin köpeklerini korumaya çalıştıkları esnada yaralandıkları belirtilen iddianamede, Cedim hakkında "hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması" ve "taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçlarından 6 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'