"Güney Sudan'a yatırım yapan kaybetmez"

Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Guandong: - "Güney Sudan bakir bir ülke. Türk kamuoyuna, Güney Sudan'ın yatırım yapılacak bir ülke olduğunu göstermek istiyoruz"

"Güney Sudan'a yatırım yapan kaybetmez"
"Güney Sudan'a yatırım yapan kaybetmez"
GİRİŞ 27.11.2014 16:42 GÜNCELLEME 27.11.2014 16:42

Güney Sudan’ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong, ülkesinde inşaattan tarıma, sağlıktan maden kaynaklarına kadar pek çok iş fırsatı bulunduğunu belirterek, "Güney Sudan bakir bir ülke. Türk kamuoyuna, Güney Sudan'ın yatırım yapılacak bir ülke olduğunu göstermek istiyoruz" dedi

Guandong, Güney Sudan'ın İstanbul’daki fahri konsolosluğunun açılışını yaptı. Fahri konsolosluğa atanan iş adamı Zafer Topaloğlu'yla açılış kurdelesini kesen Guandong'a Ruanda, Uganda ve Kenya'nın Ankara büyükelçileri Caesar Kayizari, Johnson Agara Olwa ve Lindsay Kiptiness de eşlik etti.

Açılış sonrasında AA muhabirine açıklama yapan Guandong, "Güney Sudan dünyadaki en genç ülke. Türkiye gibi, Afrika'nın kalkınmasına kendisini adamış bir ülkeye gelmiş olmaktan mutluyuz" dedi.

Türkiye'yle ilişkilerinin Güney Sudan 2011'de bağımsızlığına kavuşmadan önce başladığını anlatan Guandong, "Güney Sudan'da inşaattan tarıma, sağlıktan maden kaynaklarına kadar pek çok iş fırsatı var. Güney Sudan bakir bir ülke. Türk kamuoyuna, Güney Sudan'ın yatırım yapılacak bir ülke olduğunu göstermek istiyoruz" diye konuştu.

Büyükelçi Guandong, Güney Sudan'a yatırımı teşvik etmek için çeşitli önlemler üzerinde çalıştıklarını da ifade etti.

"Yatırım yapan kaybetmez"

Güney Sudan'ın Afrika'nın en büyük ülkelerinden biri olduğunu belirten Guandong, "Farklı iklim kuşaklarının yaşandığı bir ülkeyiz. Susamdan pirince, buğdaydan meyve-sebzeye pek çok şeyi ticari olarak yetiştirmek ve başarılı işler kurmak mümkün. Sudan'ın geleceği parlak, yatırım yapan kaybetmez" diye konuştu.

Türkiye'nin sadece Güney Sudan'a değil, bütün Afrika'ya yardımda bulunan bir ülke olduğunu vurgulayan Guandong, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta Ekvator Ginesi'nde Türk-Afrika zirvesindeydi. Orada Afrika'ya teknik yardım sözü verdi. Biz de Güney Sudan olarak Türkiye'nin Afrika'ya yardımından pay alacak olmaktan mutluyuz. Türkiye'yle zaten iyi olan ilişkilerimizi teknoloji, tarım, sağlık, inşaat, eğitim gibi alanlarda daha da ilerletmeyi heyecanla bekliyoruz."

Türkiye'nin ekonomik merkezi İstanbul'da fahri konsolosluk açmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Guandong, "Zafer Topaloğlu gibi yetenekli bir genci konsolos olarak bulmaktan hoşnutuz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü