İstanbul'daki 1 Mayıs olayları hakkındaki dava

Beşiktaş'ta 1 Mayıs 2014'te Taksim Meydanı'na çıkılmak istenmesi üzerine meydana gelen olaylarda gözaltına alınan 9 sanığın beraatlerine karar verildi

İstanbul'daki 1 Mayıs olayları hakkındaki dava
İstanbul'daki 1 Mayıs olayları hakkındaki dava
GİRİŞ 27.11.2014 18:17 GÜNCELLEME 27.11.2014 18:17

Beşiktaş'ta 1 Mayıs 2014'te Taksim Meydanı'na çıkılmak istenmesi üzerine meydana gelen olaylarla ilgili gözaltına alınan 9 sanık hakkında "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet" suçundan açılan davada, tüm sanıkların beraatlerine karar verildi.

İstanbul 42. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, 4 sanık ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada ifade veren sanıklardan Kenan Çorlu, olay günü Beşiktaş Cumhuriyet Halk Partisi ilçe binasının önünde fotoğraf çekmek için bulunduğunu belirterek, "Ben herhangi bir eyleme katılmadım. Herhangi bir uyarı da olmadı. Polisler, beni alıp karakola götürdüler. Benim herhangi bir direnmem olmadı. Atılı suçları kabul etmiyorum, suçsuzum" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Seyfettin Atıcı, esasa hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu söyledi. Savcı mütalaasında, sanık Kenan Çorlu hakkında ''kamu görevlisine direnme'' suçundan kamu davası açıldığını belirterek, sanığın müsnet suçu işlediğine dair delil bulunamadığından beraatini talep etti. Tüm sanıklar hakkında "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet'' suçundan dava açıldığını ancak sanıkların üzerine atılı suçun yasal unsurları oluşmadığından ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesini istedi.

Tüm sanıklar da söz alarak, savcının mütalaasına katıldıklarını belirtti. Daha sonra duruşmada son sözleri sorulan sanıklar, beraatlerini talep etti.

Dava dosyasını karara bağlayan mahkeme, tüm sanıkların üzerilerine atılı suçun unsurları oluşmadığından ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Mahkeme, sanık Kenan Çorlu hakkında ayrıca ''görevini yaptırmamak için direnme'' suçunu işlediği iddiasıyla dava açıldığını ancak sanığın suçu işlediği sabit olmadığından da beraatine hükmetti.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların 1 Mayıs 2014'te tüm uyarılara rağmen Beşiktaş'tan Taksim Meydanı'na çıkmak istedikleri, yapılan polis müdahalesinin ardından gözaltına alındıkları kaydedilmişti.

İddianamede, sanıklarla birlikte 11 taş, 3 baret, 3 gaz maskesi, 1 şişe sirke, solüsyon ve deniz gözlüğü gibi materyallerin ele geçirildiği belirtilerek, 9 kişi hakkında ''toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet'' etmekten 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...