Türk bilişimcisinin büyük başarısı

Türkiye Bilişim Derneği Başkan Yardımcısı Dr. R. Erdem Erkul, Avrupa Bilişim Dernekleri Konseyi yönetimine seçildi.

Türk bilişimcisinin büyük başarısı
Türk bilişimcisinin büyük başarısı
GİRİŞ 27.11.2014 18:38 GÜNCELLEME 27.11.2014 18:38

5 yıldır Avrupa Bilişim Dernekleri Konseyi'nde CEPIS'te Türkiye'yi Türkiye Bilişim Derneği (TBD) adına temsil eden Dr. R. Erdem Erkul, Konseyin Brüksel'de yapılan genel kurulunda CEPIS Başkan Yardımcılığı'na seçildi.

CEPIS, Kasım 2014 ayı içerisinde Cenevre`de yapılan toplantısında TBD Yönetim Kurulu Üyesi Erkul, başkan yardımcılığına aday gösterilmisti.

Avrupa bilişim politikalarına yön veren CEPIS’te 4 yıldır Türkiye’yi temsil eden Erkul, Genel Kurul’da  2. Başkan Yardımcılığı için gösterilen 6 adaydan biri oldu. Yapılan oylama sonrasında Erkul, Başkan Yardımcılığı’na getirildi.

TBD'den yapılan açıklamaya göre, 33 Avrupa ülkesi ve 350 binin üzerinde bilişim teknoloji uzmanının üyesi olduğu CEPIS'ın Bruksel'de gerçekleştirilen Avrupa Profesyonel Bilişim Dernekleri Konseyi (Council of European Professional Informatics Societies-CEPIS) Genel Kuruluna, Avrupa'nın 32 farklı ülkesinden bilişim teknolojileri sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri katıldı. 

Dr. R. Erdem Erkul kimdir?

1980 yılında Ankara’da doğdu. İşletme, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanlarında Lisans ve Lisans sonrası eğitimlerini tamamladı.

Harvard Universitesi’nde Ekonomik Kalkınma için İnovasyon Programı’na ve e-Devlet Merkezi’nde calışmalara katıldı.

Girişimci olan Erkul, Dünya’nın önemli Uluslararası e-devlet portallarından birisi olan digital-government.net ‘in de kurucusu ve editörü. Sivil toplum çalışmalarına önem veren ve aktif katılan Erkul, Türkiye Bilişim Derneği Başkan Yardımcısı olmasının yanında, ülkemizde ve Avrupa`da gençlere, engellilere ve yaşlılara yönelik bir çok sosyal projeye imza attı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”