Ukrayna'daki gelişmeler

Devlet Başkanı Poroşenko: "Ukrayna, her hangi bir askeri ittifaka üye olmamasını öngören bağlantısızlık statüsünden vazgeçmesi gerekiyor"

Ukrayna'daki gelişmeler
Ukrayna'daki gelişmeler
GİRİŞ 27.11.2014 18:46 GÜNCELLEME 27.11.2014 18:46

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkesinin herhangi bir askeri ittifaka üye olmamasını öngören bağlantısızlık statüsünden vazgeçmesi gerektiğini kaydederek, NATO'ya acil üyeliğin söz konusu olmadığını belirtti.

Poroşenko, parlamento genel kurulunda yaptığı konuşmasında, herhangi bir askeri ittifaka üye olmamasını öngören bağlantısızlık statüsünün, ülkesine güvenlik garantisi veremediğini ve bundan dolayı bağlantısızlık statüsünden vazgeçmesi gerektiğini kaydetti.

Petro Poroşenko, "2010 yılında ilan edilen Ukrayna'nın herhangi bir askeri ittifaka üye olmamasını öngören bağlantısızlık statüsünün, ülkenin toprak bütünlüğünü ve güvenliğini garanti altına alamadığı günümüzde açıkça ortadadır. Bu statüden vazgeçilmesi gerekir" ifadesini kullandı.

Ülkesinin NATO'ya üyeliğine siyasetçilerin değil, halkın karar vereceğini belirten Poroşenko, "Ancak, günümüzde, NATO'ya acilen üye olma gibi siyasi spekülasyonlar, Ukrayna'nın bu üyeliğini yakınlaştırma yerine uzaklaştıracaktır" ifadesini kullandı. Poroşenko, ayrıca Ukrayna'da gerçekleştirilecek reformların, ülkesinin 5 yıl sonra Avrupa Birliği üyeliği için başvuru yapmasına imkan vereceğini de kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...