Gezi Parkı odaklı gelişmeler

Akhisar'da Gezi Parkı odaklı eylemlerde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla 83 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı

Gezi Parkı odaklı gelişmeler
Gezi Parkı odaklı gelişmeler
GİRİŞ 27.11.2014 20:12 GÜNCELLEME 27.11.2014 20:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Akhisar'da Gezi Parkı odaklı eylemlerde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla 83 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada iki sanığın talebi üzerine Otomatik CMK Atama Sistemi (OCAS) üzerinden görevlendirilen avukat tartışmalara neden oldu.

Toplam 83 sanıklı davanın ilk duruşması Akhisar Adliyesi'nde görüldü. Sanıkların ifadelerine başvurulan duruşmayı, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan da izledi.

İfadelerin alınması sırasında sanıklardan A.G. ve D.K. avukatları olmadığını, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) kapsamında avukat görevlendirilmesini istediklerini ifade etti.

Otomatik CMK Atama Sistemi (OCAS) üzerinden sanıkları savunması için avukat Bahadır Yenişehirlioğlu atandı.

Ertelenen duruşma sonrası iki sanık, kendileri için atanan avukat Yenişehirlioğlu'nun ilçede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığıyla tanındığını, etik olarak kendilerini savunamayacağını belirterek azil dilekçesi verdi.

Baro açıklama yaptı

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in duruşma sonrası bir sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı mesajında avukat Yenişehirlioğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkadaşı olduğunu, bu duruşmada görev almasından rahatsızlık duyduğunu belirtmesi sonrası Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, yazılı açıklama yaptı.

Balkız, Özel'in mesajı sonrası "özel amaçlı ve maksatlı görevlendirme yapıldığı" yönünde bir algının oluştuğunu ancak atamanın tamamen yazılım tarafından yapıldığını ifade etti.

Sanıkların talebi üzerine yazılım sistemi tarafından sıradaki avukat olan Bahadır Yenişehirlioğlu'nun görevlendirildiğini ve kendisine mesajla bilgilendirme yapıldığını kaydeden Balkız, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Yenişehirlioğlu, OCAS sisteminden çağrılmış ve mahkemeye geldiğinde duruşmanın bittiğini görerek davaya girmemiştir. Şüphelilerle görüşerek bu davaya katılmak istemediğini belirtmiş, görevi kabul etmediğini baromuzun Akhisar temsilciliğine bildirmiştir. Baromuz tarafından istifa kabul edilmiş ve OCAS sırasındaki ilk avukat Şükrü Örüntaş görevlendirilmiştir."

Akhisar'da, 2 Haziran 2013'deki Gezi Parkı odaklı eylemlere destek için Tahir Ün Caddesi'nde yürüyüş düzenlenmiş, yürüyüşte başbakana hareket ettikleri ileri sürülen 83 kişi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle Akhisar Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Kayhan ALTAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Red Kit'te bir hakim Joy Bean vardı.. hemen her konuda tek kelime ile hükmünü ifade ederdi..'' ASIN'' Bunlar hakkkında da kafa yormayacaksın..ASIN :=) :=) :=) :=)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!