Bitlis'te eylemcilerin faturasını Vali ödeyecek

Bitlis'te geçen ay Kobani bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerin yol açtığı zararlar Bitlis Valiliği tarafından karşılanacak.

Bitlis'te eylemcilerin faturasını Vali ödeyecek
Bitlis'te eylemcilerin faturasını Vali ödeyecek
GİRİŞ 27.11.2014 20:18 GÜNCELLEME 27.11.2014 20:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 Valilik bünyesinde kurulacak olan komisyon, önümüzdeki hafta yapacağı toplantının ardından mağdur vatandaşların ödemesini yapmaya başlayacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, gösterilerde hiçbir kusuru ve kabahati olmayan esnafa ve iş yerlerine zarar verilmesinin insani, İslami ve ahlaki bir tarafının olmadığını söyledi. Kobani olaylarını protesto maksadıyla yapılan gösteriler esnasında il genelinde yaklaşık 1 milyon 550 bin liralık zarar oluştuğunu ifade eden Öztürk, şunları söyledi:

"Bunun 500 bin lirası bankaların uğradığı zarardır. Onlar kendi zararlarını sigorta mevzuatı çerçevesinde karşıladı. 450 bin lirası da özel kişi ve kuruluşların araçlarıyla iş yerlerine verilen zararlardır. Geriye kalan 600 bin lira ise kamu kuruluşlarının uğradığı zararlardır. Bunlarla ilgili tespitler yapılarak tazmini konusunda çalışmalar başlatıldı. Elimizdeki kayıtlara göre, 150'ye yakın iş yeri ve kamu kuruluşu gösterilerde zarar gördü."

Her türlü basın açıklamasıyla gösteri yürüyüşlerinin yasal olarak yapılabileceğine dikkat çeken Öztürk, "Buna mevzuat gereği müdahale edilmesi gibi bir durum yok ama bu esnada hiçbir kusuru ve kabahati olmayan esnafımıza ve bunların iş yerlerine zarar verilmesinin insani, İslami ve ahlaki bir tarafı yoktur. Tespitlerin ardından ortaya çıkan bu zararların tazminiyle ilgili çalışmalar, adli işlemlerle beraber devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Öztürk, "Ayrıca, zararların göstericilere tazmin edilmesi için de sesli ve görüntülü cihazlarla kimin nereye zarar verdiğinin tespit edilmesi gerekiyor. Belgelendirme ve adli işlemlerle beraber mali işlemler de başlayacak." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 4
  • gazikentli 9 yıl önce Şikayet Et
    vali ödeyecekmiş!! vali babasının malından ödemicek herhalde şunu teröristin yaktıgını yıktıgını onurlu türk vatnadaşları ödeyecek desenize lafı egip büküyorsunuz yazıklar olsun devlete.batıda şehirlerinde olsa vatandaşaa faziziyle birlikte katmerli faturalar çıkardı. birde hapis cezası çıkardı,malesef türkiyede türk sorunu var,kürt sorunu yok
    Cevapla
  • şaka gibi 9 yıl önce Şikayet Et
    o zaman eylemlere devam edin esnaf için sıkıntı yok yakın yıkın, devlet yani vergisini veren vatandaş ödüyor.. ben böyle adalete ne diim
    Cevapla
  • murat güleç 9 yıl önce Şikayet Et
    neden vali ödüyor her şeyi yakacaklar yıkacaklar gelip vali ödeyecek oh ne güzel bu şu demek ey eylemci nasıl olsa sen ödemiyorsun bir daki eyleme yine yak yazık böyle devlete
    Cevapla
  • cihan 9 yıl önce Şikayet Et
    bitlisliyim ama haklısın kardaş. peki bu paralar kimin cebinden gider yine garibanın yazıklar olsun bize
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim