Ukrayna'daki gelişmeler

Odessa'da, 2 Mayıs'ta 48 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili mahkeme başladı

Ukrayna'daki gelişmeler
Ukrayna'daki gelişmeler
GİRİŞ 27.11.2014 20:31 GÜNCELLEME 27.11.2014 20:31

Ukrayna'nın güneyindeki Odessa'da, 2 Mayıs'ta meydana gelen ve 48 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili mahkeme başladı.

Odessa'nın Primorsk İlçe Mahkemesi Başkanı Anatoliy Derus başkanlığında başlayan duruşmaya, Mayıs ayında Odessa'da meydana gelen olaylarla ilgili olarak suç duyurusunda bulunulan 21 sanık katıldı. Sanıkların aralarında 2 Rusya vatandaşı da bulunuyor.

Mahkemede, soruşturma sürecinde, 2 Mayıs'ta Odessa'da meydana gelen olayların "organize edilmiş ve önceden planlanmış" olduğunun tespit edildiği dile getirildi.

Sanıkların ifadelerinin alındığı duruşma, bazı sanıklar ile onların avukatlarının mahkemeye katılmamasından dolayı 3 Aralık'a ertelendi. Sanıklar da, kendilerinin yasa dışı olarak yargılandıklarını iddia ederek, mahkeme salonunu terk etmek istemedi. Mahkeme, ayrıca bazı sanıkların tutuklu olarak yargılanmasının devamına karar verdi.

Odessa'da 2 Mayıs'ta, Rusça'nın resmiyet kazanması ve bölgenin federe yapıya kavuşması için oylama yapılması talebiyle eylem yapan çok sayıda insanın, Kulikova Meydanı'nda kurduğu çadırlar, kimliği henüz belirlenemeyen şahıslar tarafından ateşe verilmişti.

Meydandaki yangın Odessa Sendikalar Evine de sıçramış, olayda 48 kişi ölmüş 200'den fazla insan da yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...