Endonezya'da benzin zammı protestosu

Benzine yüzde 30 zam yapılması nedeniyle, ülke genelinde protestolar devam ediyor

Endonezya'da benzin zammı protestosu
Endonezya'da benzin zammı protestosu
GİRİŞ 27.11.2014 20:52 GÜNCELLEME 27.11.2014 20:52

Endonezya'da, devlet tarafından sübvanse edilen benzine yapılan yüzde 30 zam nedeniyle, ülke genelinde protestolar devam ediyor.

Başkent Cakarta’da toplanan yüzlerce Endonezyalı, benzine yapılan zammı protesto etmek için Cumhurbaşkanlığı binası önünde toplandı. Düzenlenen protestolara katılanların çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşurken, eylemciler yeni hükümet ve Cumhurbaşkanı Joko Widodo aleyhine sloganlar attı.

Kalabalık grup, gösteriler sırasında Widodo, yardımcısı Yusuf Kalla, Ekonomi Bakanı Sofyan Djalil, Sanayi ve Ticaret Bakanı Rini Mariani Soemarno'nun kefen giydirilmiş kuklalarını taşıdı. Hazırlanan tabutlar Cumhurbaşkanlığı binası önüne bırakılarak, temsili cenaze töreni düzenlendi.

Saatlerce protestoya devam eden gruptakiler daha sonra kukla ve tabutları sloganlarla ateşe verdi. Bu arada kıyafetlerini çıkartan bir kaç eylemcinin vücutlarına yazdığı "Benzin zammını reddediyoruz" yazısı dikkati çekti. Göstericiler protestolarını oturma eylemiyle tamamlayarak, Cumhurbaşkanlığı binası önünden ayrıldı.

Gösteriye karılan Abdullah Fitri, seslerini duyurmak için protestolara devam edeceklerini belirtirken, "Haftalardır insanlar protesto düzenliyor. Cumhurbaşkanı Widodo tepimizi duymazdan geliyor. İnsanların ekonomik durumlarını görmezden geliyor. Biz hükümetten cevap alana kadar, protestolarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Endonezya polisi, cumhurbaşkanlığı binası çevresinde geniş çaplı güvenlik önlemleri alırken, bina önünde barikatlar kurdu.

Yeni Cumhurbaşkanı Joko Widodo, göreve gelir gelmez benzine zam yapılacağını duyurmuş, yüzde 30 zam kararı bir aydır devam eden protestolara rağmen bir hafta önce uygulanmaya başlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…