Japonya İmparatoru Akihito'nun doğum günü kutlandı

Japonya'nın 125'inci İmparatoru Akihito'nun doğum günü nedeniyle Japonya'nın Ankara Büyükelçiliğinde resepsiyon düzenlendi

Japonya İmparatoru Akihito'nun doğum günü kutlandı
Japonya İmparatoru Akihito'nun doğum günü kutlandı
GİRİŞ 27.11.2014 21:18 GÜNCELLEME 27.11.2014 21:18

Japonya'nın 125'inci İmparatoru Akihito'nun doğum günü nedeniyle Japonya'nın Ankara Büyükelçiliğinde resepsiyon düzenlendi.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoi'nin ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık başta olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Resepsiyonda konuşan Yokoi, Japonya İmparatoru Akihito'nun 81. doğum gününü kutlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Türkiye-Japonya ilişkilerine değinen Yokoi, iki ülke arasında dünyada nadir görülen dostluk bağları olduğunu vurgulayarak, ilişkilerin daha da gelişeceğine inandığını belirtti.

Yokoi ayrıca Türk-Japon ilişkilerine yaptıkları katkıdan dolayı, Japonya Fahri Başkonsolosu Memduh Boydak ve Türk-Japon Dostluğu, Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu'na plaket verdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Akihito'nun doğum gününü kutlayarak, iki halk ve ülke arasındaki dostluğun sınır tanımadığını ifade etti. Japonya'nın Ertuğrul Fırkateyni şehitlerine gösterdiği saygıdan dolayı teşekkür eden Işık, ilişkilerin stratejik boyuta ulaştığını belirtti.

Işık, Türkiye-Japonya serbest ticaret anlaşmasının sonuçlandırılması ile ilişkilerde yeni ufuklar açılacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...