Kars'ta ulaşıma kar engeli

Tipi ve buzlanmadan dolayı içinde 10 turistin bulunduğu tur otobüsü ile çok sayıda araç yolda kaldı

Kars'ta ulaşıma kar engeli
Kars'ta ulaşıma kar engeli
GİRİŞ 27.11.2014 21:50 GÜNCELLEME 27.11.2014 21:50

Kars'ta etkili olan tipi ve buzlanma nedeniyle içinde 10 turistin bulunduğu tur otobüsü ile çok sayıda araç yolda kaldı.

Artvin'den Iğdır'a tomruk götüren tır, Kars-Digor karayolunun 10. kilometresinde yoldaki buzlanmadan dolayı devrildi.

Tırın devrilmesi ve yoldaki buzlanmadan dolayı Gürcistan'dan İran'a dönen 10 kişilik yabancı turist kafilesini taşıyan tur otobüsü, Ağrı'dan Kars'a dönen ve içinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'nde görevli memurların bulunduğu otomobil ile çok sayıda araç yolda mahsur kaldı.

Yolda kalan tır sürücülerinden Bülent Kabacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Artvin'in Şavşat ilçesinden Iğdır'a tomruk götürdüklerini, 1,5 saattir yolda beklediklerini söyledi.

Tırın yoldaki buzlanmadan dolayı patinaj yaptığını, olduğu yerde kaldığını ifade eden Kabacı, yolun tekrar trafiğe açılması için karayolları ekiplerini beklediklerini dile getirdi.

TÜİK personeli Koray Yılmaz da Ağrı'dan Kars'a dönmek istediklerini, kent merkezine 10 kilometre kala böyle bir olay yaşamalarının kendilerini üzdüğünü ifade ederek, ''Soğukta böyle bir manzarayla karşılaşmak hoş olmadı. Kaza da oldu. Tır, biz gelmeden önce devrildi. Bir de araç kaydı'' diye konuştu.

Gürcistan'dan İran'a turist kafilesi taşıyan tur otobüsünün sürücüsü Ali Rıza Mensuri, otobüste Gürcü ve İranlı turistlerin bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan bölgeye giden Karayolları 18. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, yolun ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?