Çorum'da 357. kısa dönem erler yemin etti

Ccedil;orum'da silah altına alınan 357. kısa dönem 193 jandarma er, törenle yemin etti.

Çorum'da 357. kısa dönem erler yemin etti
Çorum'da 357. kısa dönem erler yemin etti
GİRİŞ 28.11.2014 12:07 GÜNCELLEME 28.11.2014 12:07

Atatürk Spor Salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Temel eğitimlerini tamamlayan 193 asker, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masalara ve arkadaşlarına sarılarak yemin etti. Ardından birliğe ilk katılan askerlere çeşitli ödüller verildi.

Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Çelik, törende yaptığı konuşmada, vatani görevlerini yapmak için yurdun çeşitli yerlerinden Çorum'a gelen gençlerin, kışlada ilk günden itibaren birbirleriyle bütünleştiklerini söyledi.

Asker ailelerine seslenen Çelik, "Vatan hizmeti için asil Türk milletinin emrine verdiğiniz ve peygamber ocağına gönderdiğiniz güzide evlatlarınızı gözümüz gibi koruyacağız" dedi.

"Dosta güven, düşmana korku veren evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Ne mutlu size ki vatan sevgisini bilen ve vatan için her şeyini vermeye hazır evlatlar yetiştirmişsiniz. Bizlere emanet ettiğiniz kınalı kuzularınızı, mukaddes bir emanet olarak kabul edeceğimizden, gözümüz gibi koruyacağımızdan, bir saniye olsun gözümüzü onlardan ayırmayacağımızdan şüpheniz olmasın. Onlar artık sadece sizin değil, milletimizin de evladı olmuşlardır."

Törenin ardından askerler, aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi. Bazı asker yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Törene, Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, askeri yetkililer ile asker aileleri katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor