"IŞİD, telefon erişimini engelliyor" iddiası

IŞİD'in, lideri Ebubekir Bağdadi'nin güvenliğini sağlamak için Musul'daki telefon erişimini engellediği ileri sürüldü

"IŞİD, telefon erişimini engelliyor" iddiası
"IŞİD, telefon erişimini engelliyor" iddiası
GİRİŞ 28.11.2014 12:09 GÜNCELLEME 28.11.2014 12:09

Terör örgütü IŞİD'in, lideri Ebubekir Bağdadi'nin güvenliğini sağlamak için Musul'da telefon erişimini engellediği iddia edildi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Sait Memuzini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ebubekir Bağdadi'nin, Musul veya Telafer'de olduğuna dair bilgiler var. IŞİD, Bağdadi'nin hava saldırılarına hedef olmaması için Musul halkının telefon erişimini engelleyerek şebekeleri iptal etti. Çünkü örgüte göre, telefonlar vasıtasıyla savaş uçakları ve insansız hava uçaklarına koordinatlar veriliyor" dedi.

IŞİD'in, Musul'da havaya uçurduğu Baduş Hapishanesi'ndeki 300 kişiyi, Suriye'nin Rakka kentine götürdüğünü ileri süren Memuzini, örgütün çok sayıda tutukluyu da söz konusu hapishanede kurşuna dizdiğini iddia etti.

Memuzini, Musul Barajı çevresinde, Peşmergeyle IŞİD militanları arasındaki çatışmaların devam ettiğini belirterek, "Örgüt, Musul Barajı'na yönelik saldırısında hezimete uğradı ve 210 militanını kaybederek geri çekilmek zorunda kaldı. IŞİD, Başika'daki çatışmalarda da ağır kayıp verdi" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili yeni gelişme
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri