Gümüşhane'de 357. kısa dönem erler yemin etti

Gümüşhane'de silah altına alınan 357. kısa dönem 130 er, törenle yemin etti.

Gümüşhane'de 357. kısa dönem erler yemin etti
Gümüşhane'de 357. kısa dönem erler yemin etti
GİRİŞ 28.11.2014 13:00 GÜNCELLEME 28.11.2014 13:00

Aydın Doğan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yemin törenine, Vali Yücel Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, kurum müdürleri, askeri personel ve askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Albay Eren, 357. kısa dönem 130 asker için yemin töreni düzenlendiğini belirtti.

Yemin edecek askerlere seslenen Albay Eren, şunları söyledi:

"Alacağınız her türlü görevi en iyi şekilde yapacağınızdan, doğruluk ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve andınıza sadık kalacağınızdan asla endişem yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin omuzlarında daima yükselecek, bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. Bu kutsal ocakta, Atatürkçü düşünce sistemi ışığında aklı ve bilimi rehber edinen, gönlü vatan ve millet sevgisiyle dolu, milli, ahlaki ve insani değerlere bağlı, hukuk ve insan haklarına saygılı, aldığı vazifeyi 'vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır' prensibiyle yerine getiren birer jandarma olarak yetiştiriliyorsunuz. Taşıdığınız üniformanın, yüce milletimizin şerefinin simgesi olduğunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin aynası olduğunu unutmayınız."

Acemi kısa dönem bir erin yemin edecek askerler adına yaptığı konuşma ve bir askerin okuduğu şiirin ardından 357. kısa dönem 130 er, Türk bayrağı üzerine el koyarak yemin etti.

Tören, resmi geçitle sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi