Papa, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda

Papa Francis Ankara'ya geldi. Anıtkanbir'den sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na doğru yola çıktı.

GİRİŞ 28.11.2014 14:43 GÜNCELLEME 28.11.2014 15:56
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NDA

Papa, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın da ilk resmi konuğu oldu. Papa'yı burada atlı birlikler karşıladı.

Askeri Türkçe selamladıktan sonra başbaşa yapılacak görüşmeler için Erdoğan ve Papa içeri geçti.

ANITKABİR'DE SÜRPRİZ

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, üç günlük resmi ziyaret için öğle saatlerinde Ankara'ya geldi. İlk ziyaretini Anıtkabir'e gerçekleştiren Papa, dua etti. Papa, programında olmamasına rağmen Anıtkabir Müzesi'ni de gezdi.
    
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis ve beraberindeki heyeti taşıyan İtalya havayolları Alitalia'ya ait özel uçak saat 12.50'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Karşılamada askeri kıta hazır bulundu.

Papa Francis, ilk ziyaretini Anıktabir'e gerçekleştirdi. Papa, Atatürk'ün mozelesine çelenk koydu. Papa, Atatürk'ün huzurunda dua etti.

Anıtkabir özel defterine yazan Papa, programında olmamasına rağmen Anıtkabir Müzesi'ni gezdi.

Papa Francis, müzedeki bazı eserler hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Papa Françis'in burada bir konuşma yapması bekleniyor. Papa daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nı da ziyaret ederek Başkan Mehmet Görmez ile görüşecek olan Papa Francis burada ortak basın toplantısı düzenleyecek.

TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Öte yandan, Papa Francis, Türkiye’ye yolunda uçakta açıklamalarda bulundu.

Uçakta 65 gazetecinin bulunduğu bölüme gelen Papa, "Türkiye şu anda sınırındaki çok sayıda mülteciye yardım ediyor. Bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

YARIN İSTANBUL'DA

Yarın İstanbul'da Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii'ni gezecek olan Papa Francis, Şişli'deki Saint Esprit Katolik Kilisesi'ndeki ayine katılacak.

Papa aynı gün Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret edecek ve Patrik Bartholomeos ile özel bir görüşme yapacak.

ORTAK DEKLARASYONA İMZA 

Papa Francis ve Patrik Bartholomeos daha sonra Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi'nde dua edecek. 

Papa, ziyaretinin son günü 30 Kasım'da tekrar Fener Rum Patrikhanesi'ne gidecek ve Bartholomeos ile ortak bir deklarasyona imza atacak.

YORUMLAR 58
  • SERDAR VE ÇAVDARİ YE 9 yıl önce Şikayet Et
    Burada Atatürk'e yalan yanlış sapma sapan şeylerle hakaret etmeye çalışan SERDAR, ÇAVDARİ ve diğer zavallılar iyi okuyun: Ya Haberi okuyamayacak kadar Cahilsiniz, ya göremeyecek kadar Körsünüz, ya okuduğunuzu anlamayacak kadar Zekadan Yoksunsunuz yada anladığınızı yanlış anlatacak kadar Kötü Niyetlisiniz.. Ama kesinlikle bir Atatürk Düşmanı partizansınız.. Bakın haberde ne yazıyor? “Papa, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın da ilk resmi konuğu oldu.” Olay budur.. Bu kadar.. Nokta.. Net.. Atatürk Meclisi dualarla, kurbanlarla açmış.. Birileri de AK Sarayını Papayla ve onun dualarıyla açmış, Papaya kutsatmış. Ayrıca iddia ettiğiniz gibi Müslümanlığa Laik Atatürk değil hatta Papa ve Hristiyanlar değil en fazla maalesef yine Müslümanlar (sizin gibi kendini Müslüman sananlar) zarar vermiştir. Şimdi ülke değerlerini zedeleyen içi boş, akılsız ve tutarsız partizan yorumlarınızı da yanınıza alın ve sessiz sedasız defolup buraları terk edin!
    Cevapla
  • Murat 9 yıl önce Şikayet Et
    inal uçar, sen o beyini nereden aldım merak ediyorum? Papa ülkemize geldiyse ne olmuş, kimin misafir ettiği çok mu önemli sence? Misafir misafirdir, kim olursa olsun.
    Cevapla
  • Murat INAN 9 yıl önce Şikayet Et
    sürmeneli hemsehrim, sayin fethullah gülen yada herhangi biri istedigi ile görüsebilir amma ve lakin kutsal vatikan, vatikan topraklari, dinler arasi diyalog vb gibi kelimeler yakismiyor islami savunan birine .... haaa birkac gün önce bana dinlerarasi diyalogu anlatirmisiniz demistim cevap gelmedi. arti olarak sayin fethullah bey in kardesi vefat etmistir ALLAH CC bol bol rahmetler ihsan eylesin insallah ama ne acidirki sayin zaman gazetesi idaresi bugün fethullah gülen in kardesi hakka yürüdü diye özenli bir sekilde haberyaparken mayis 2014 de sayin naksibendi önderlerinden rahmetli kibrisi hoca icin özellikle öldü diye haber etmesi ( sanki öldüde kurtulduk muhabbeti ) hic yakismamisti kamuoyuna saygilarimla
    Cevapla
  • Seyhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadım o bina ya ilk resmi ziyaret niye bu adam tarafından yapıldı. Bu AKP ye yakışmadı.
    Cevapla
  • ali küçük 9 yıl önce Şikayet Et
    keşke papa ilk resmi ziyaretçi olmasaydı bu paralelcilerin dilinden nereye gitcez vaahh vaah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar