Mısır ve Suudi Arabistan, "turizm" alanında mutabakat zaptı imzaladı

Mısır ile Suudi Arabistan arasında turizm alanında karşılıklı işbirliği ve yatırımların teşvik edilmesi için mutabakat zaptı imzalandı.

Mısır ve Suudi Arabistan, "turizm" alanında mutabakat zaptı imzaladı
Mısır ve Suudi Arabistan, "turizm" alanında mutabakat zaptı imzaladı
GİRİŞ 28.11.2014 13:05 GÜNCELLEME 28.11.2014 13:05

Mısır Turizm Bakanı Hişam Zazu ve Suudi Arabistan Turizm ve Tarihi Eserler Komisyonu Başkanı Prens Sultan bin Salman Al Suud tarafından imzalanan mutabakat zaptının "Turizm alanında işbirliğinin desteklenmesi, bu alanda kalkınma sağlanmasına yönelik katkıda bulunulması için kültürel ve tarihi mirasın kullanılması, turizm projelerinde ortak yatırımların teşvik edilmesi ve iki ülkenin bu fırsatları uygulanması için tanıtım planları geliştirmesinin" hedeflendiği belirtildi.

İmza törenine Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'nin yanı sıra Yemen, Ürdün ve Umman'ın turizm bakanları ile Bahreyn Turizm Bakan Yardımcısı da hazır bulundu.

Hişam Zazu, burada yaptığı açıklamada, ülkeye gelen Arap turist sayısında bazı dönemlerde yüzde 300'e varan artış olduğunu söyledi. Zazu, Mısır ile Suudi Arabistan arasında geçmişten gelen derin ilişkilerin bulunduğunun da altını çizdi.

Prens Sultan bin Salman Al Suud ise Mısır devleti ve halkının "modern Suudi Arabistan"ın inşasına büyük destek verdiğini vurgulayarak, "Mısır'da yaşayan veya turist olarak gelen Suudi Arabistan vatandaşları, burada kendilerini ikinci vatanlarında hissediyor ve ayrıcalıklı bir muamele ile karşılanıyor" dedi.

Mısır Turizm Bakanlığı verilerine göre bu yılın ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre Suudi Arabistan'dan gelen turist sayısında yüzde 61,5 artış oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü