"Gençlik liderliği" meslek oluyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında imzalanan protokol kapsamında "Gençlik Liderliği"nin meslek olarak tanınması görüşüldü

"Gençlik liderliği" meslek oluyor
"Gençlik liderliği" meslek oluyor
GİRİŞ 28.11.2014 13:13 GÜNCELLEME 28.11.2014 13:13

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında "Mesleki Standardı Hazırlama İşbirliği" protokolü imzalandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda yapılan yazılı açıklamaya göre, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile aralarında imzalanan protokol kapsamında, "Gençlik Liderliği"nin meslek olarak tanınması ve standartlarının belirlenmesi için bir toplantı gerçekleştirildi.

Bakanlığın merkez binasında gerçekleştirilen toplantıya Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, MYK uzmanları, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda standardı hazırlamada görevli uzmanlar ve gençlik liderleri katıldı.

Kurumlar arasında karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda "Mesleki Standardı Hazırlama İşbirliği" protokolü imzalanırken, bu kapsamda "Gençlik Liderliği"nin bir meslek olarak tanınması ve bu mesleğin standartlarının belirlenmesi masaya yatırıldı.

MYK uzmanlarının bilgi verdiği toplantıda, protokol kapsamında yapılacak olan çalışmaların yol haritası belirlenirken, "Gençlik Çalışanı" ve "Gençlik Rehberi" mesleklerine yönelik standartların hazırlanması için görüşüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı