Kırşehir'de 357. kısa dönem askerler yemin etti

Garnizon Komutanı Jandarma Albay Bulut: "Türkiye Cumhuriyeti sizin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek, şanlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir"

Kırşehir'de 357. kısa dönem askerler yemin etti
Kırşehir'de 357. kısa dönem askerler yemin etti
GİRİŞ 28.11.2014 13:36 GÜNCELLEME 28.11.2014 13:36

Kırşehir'de silah altına alınan 357. kısa dönem 46 asker için yemin töreni düzenlendi.

Aşıkpaşa Spor Salonu'nda organize edilen törene, Vali Necati Şentürk, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, diğer ilgililer ve askerlerin aileleri katıldı.

Vali Şentürk'ün askerleri selamlamasıyla başlayan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Yemin eden askerler adına İlker Gezmen konuşma yaptı.

Jandarma Albay Bulut, törende askerlerin ailelerine seslenerek, "Değerli anne ve babalar, vatan hizmetini yerine getirmek için coşku ve heyecanla bu kutsal ocağa koşarak gelen evlatlarınız, onur ve gururla dimdik karşınızda durmaktadır. Üç hafta gibi kısa sürede askerliğin temel esaslarını, harp sanatını, Atatürk ilke ve inkılaplarının önemini, ülkenin bölünmez bütünlüğüne olan inancı, karşılıklı sevgi ve saygıyı, ortak yaşamayı, paylaşmayı, sabır ve tahammülü, fedakarlığı, cesareti ve gelecekte alacakları görevler için gerekli bilgileri öğrenmişlerdir. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır" dedi.

Askerlere seslenen Bulut, şunları söyledi:

"Genç silah arkadaşlarım, sizler biraz önce milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı Türk bayrağı önünde, anne ve babalarınızın, kıymetli konuklarımızın tanıklığında silah arkadaşlarınızla omuz omuza gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve canınızı feda edeceğinize namus ve şerefiniz üzerine yemin ettiniz. Ettiğiniz bu yemin, vatan ve millet sevgisi, vazife ve şeref anlamı olup dürüstlüğün, devrimlere mutlak itaatin simgesi ve kahraman Türk ordusuna mensup olduğunuzun belgesidir. Şu andan itibaren vatan hizmeti görevini sizden önceki büyüklerinizden devraldınız, kutsal nöbeti yerine getirip sizden sonraki kardeşlerinize bayrağı devredeceksiniz."

Askerlerin yemin ettikleri günü daima hatırlayacaklarını belirten Bulut, "Kırşehir Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması ve suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesi için kanun hükümlerine mutlak itaat edeceksiniz. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk ulusunun şerefli bir simgesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin aynası olduğunu hatırınızdan asla çıkarmayınız. Laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğü, bağımsızlık için gerektiğinde gözünüzü kırpmadan canınızı feda etmeye hazır olacaksınız" diye konuştu.

Bulut, askerlerin görevlerini en iyi şekilde yapacaklarından, kanunları kendilerine daima rehber edineceklerinden ve yeminlerine sadık kalacaklarından hiç kimsenin şüphesi olmadığını dile getirerek, "Türkiye Cumhuriyeti, sizin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek, şanlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. Ettiğiniz yeminin sizlere, ailelerinize, TSK'ya ve yüce Türk milletine hayırlı olmasını diler, hepinizi gözlerinizden öperim" dedi.

Tören, askerlerin Jandarma Marşı'nı seslendirmesinin ardından konuklara ikramla sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!