Bursa'da bir evden üç kamyon çöp çıktı

Osmangazi ilçesinde, çevreye yayılan pis kokulardan rahatsız olan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine belediye ekiplerince üç kamyon çöp çıkarılan ev, ilaçlarla dezenfekte edildi.

Bursa'da bir evden üç kamyon çöp çıktı
Bursa'da bir evden üç kamyon çöp çıktı
GİRİŞ 28.11.2014 13:59 GÜNCELLEME 28.11.2014 13:59

Osmangazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yeşilova Mahallesi'nde yaşayan bazı vatandaşlar, bir evden pis kokular yayıldığı yönünde belediyeye şikayette bulundu.

Söz konusu mahalleye gelen belediye ekipleri, 4 kişinin yaşadığı "çöp ev"le karşılaştı. Yıllardır biriktirilen eşyalardan kötü kokular yayılan, haşerelerin sardığı eve giren ekipler, üç odası, mutfağı ve bahçesi tamamen çöp dolu olan daireyi temizlemeye başladı.

Yatalak durumdaki Halise A. (90), kızı Rabiye A. (60), damadı Nusret A. (65) ve torunu Ahmet A'nın (36) yaşadığı evden üç kamyon dolusu çöp çıkaran ekipler, tamamen boşalttıkları daireyi ilaçlarla dezenfekte etti.

Evin sahibi Halise A. ile kızı Rabiye A, Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Mahalle Muhtarı Fahir Demir, bu kişilerin yaklaşık 40 yıldır aynı evde ikamet ettiğini bildirdi.

Rabiye A'nın, sürekli atık malzeme toplayıp eve getirdiğini öne süren Demir, çevreye yayılan koku ve haşerelerden rahatsız olunca belediyeye ihbarda bulunduklarını aktardı.

Nusret A. ise evdeki eşyaların hiçbirini çöp konteynerlerinden toplamadıklarını, hepsini kermeslerden satın aldıklarını iddia etti. Kayınvalidesinin yatalak olması nedeniyle evde yeterince temizlik yapamadıklarını kaydeden Nusret A, "Böcekler için ilaçlama yaptık ancak üremeye devam ettiler. Evimizde biriken çöplerle yaşamaktan dolayı herhangi bir rahatsızlık duymadık" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı