Dilencilerden gazetecilere tepki

Samsun'da zabıta ekiplerinin düzenlediği operasyonda yakalanan dilenciler, kendilerini görüntülemek isteyen basın mensuplarına çantayla vurarak tepki gösterdi

Dilencilerden gazetecilere tepki
Dilencilerden gazetecilere tepki
GİRİŞ 28.11.2014 14:02 GÜNCELLEME 28.11.2014 14:02

Samsun'da zabıta ekiplerinin düzenlediği operasyonda yakalanan dilenciler, kendilerini görüntülemek isteyen basın mensuplarına çantayla vurarak tepki gösterdi.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce, cuma namazı dolayısıyla camilerin çevresinde ve sokaklarda dilenen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

Ekiplerin çalışması sonucu 10'u kadın, 6'sı çocuk olmak üzere 17 dilenci yakalandı. Bazı dilenciler zabıta aracına binmemek için direnirken bazıları ise kalp krizi geçiriyormuş gibi davrandı. Dilencilerin bazıları da kaçtı. Zorlukla yakalanan dilenciler, Samsun Büyükşehir Belediyesi Dilenci Toplama Merkezine teslim edildi.

Operasyon sırasında görüntü almak isteyen basın mensuplarına dilenciler çantalarıyla vurarak tepki gösterdi.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Yılmaz, yaptığı açıklamada, vatandaşların manevi duygularını sömürerek dilenen ve bunu "meslek" haline getiren kişiler için vatandaşların daha dikkatli davranması gerektiğini söyledi.

İnsanların manevi duygularını sömürerek haksız kazanç elde eden dilencilere göz açtırmadıklarını belirten Yılmaz, "Halkımız bu kişilere daha dikkatli yaklaşmalı, söylediklerine aldanmamalı. 153 Alo Zabıta hattımız 24 saat hizmet vermekte. Vatandaşlarımız şikayet ve ihbarlarını merkezimize iletebilir" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance