AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır İsveç'te

Bozkır, İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan ile görüştü

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır İsveç'te
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır İsveç'te
GİRİŞ 28.11.2014 14:07 GÜNCELLEME 28.11.2014 14:07

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İsveç'teki resmi temasları kapsamında görüştüğü İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan hakkında, "Yurt dışında yetişmiş, önemli noktalara gelmiş Sayın Bakan Mehmet Kaplan ile iftihar ediyoruz. İki vatan olarak atfettiği sözleri bizi duygulandırmıştır. Çok değerli bakanımızı bu açıdan saygı ile takip ediyoruz" dedi.

Bozkır, Türk kökenli İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Kaplan ile makamında bir araya geldi. Bozkır, görüşme öncesinde basın mensuplarına ziyaretine ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Kaplan ile iftihar ettiklerini belirten Bozkır, "Kendisinin iki vatan olarak atfettiği sözleri bizi duygulandırmıştır. Çok değerli bakanımızı bu açıdan saygı ile takip ediyoruz. 40 yıldır yaşadığı bu ülkenin şehircilik alanında, konut, iletişim alanında daha da ileri gitmesi için çabalarını sürdürecektir" diye konuştu.

İsveç'te yeni hükümet kurulduktan sonra Stockholm'e gelen ilk Türk bakan olduğunu hatırlatan Bozkır, "Ben de yeni bakanım. Onun için iki yeni bakan olarak heyecanımızı paylaşacağız ve kendisini tekrar ilk fırsatta Türkiye'de en azında benim ağırlamamı eğer müsaade ederlerse çok arzu ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz" ifadesini kullandı.

İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Kaplan da yeni hükümet içinde iki ay önce göreve başladığını belirterek, Türkiye'nin yanı sıra İsveç'i de kendi vatanı olarak gördüğünü söyledi.

İsveç'te Şehircilik ve İskan Bakanlığı'nın yanı sıra iletişim ve teknolojiden de sorumlu olduğunu aktaran Kaplan, geçen hafta Türkiye'deki mevkidaşlarıyla bir dizi görüşmeler yaptığını anımsattı. Kaplan, "Geçen hafta iki mevkidaşım Sayın İdris Güllüce bakanımız ve Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile görüştük. Çok değerli sonuçlar ortaya çıktı. İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmelerden sonra Sayın Bozkır’ı burada ağırlamak bizim için gerçekten şereftir" dedi.

Türkiye'de Demirbaş Şarl olarak bilinen İsveç Kralı ile Osmanlı'nın 18'inci yüzyılda irtibatından bu yana iki ülkenin çok önemli ilişkilere imza attığını vurgulayan Kaplan, bu tür görüşmelerin bu ilişkileri pekiştireceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'