Diyarbakır'da Şeyh Said Derneği kuruldu

Dernek başkanı Fırat: "Şeyh Said ismine verilen bu onay olumlu bir adımdır. Biz olumlu olan her şeye 'evet' diyoruz"

Diyarbakır'da Şeyh Said Derneği kuruldu
Diyarbakır'da Şeyh Said Derneği kuruldu
GİRİŞ 28.11.2014 14:13 GÜNCELLEME 28.11.2014 14:13

Diyarbakır'da Şeyh Said Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'ni kuruldu.

Dernek başkanı Mehmet Kasım Fırat, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Şeyh Said'in ailesi olarak dernekleşme kararı aldıklarını, bu çabalarına ailenin çoğunluğunun destek verdiğini söyledi.

Derneğin geçici kurucu yönetim kurulu üyeleriyle 30 Ekim'de başvuru yaptıklarını anlatan Fırat, Şeyh Said adıyla yaptıkları dernek başvurusunun Diyarbakır Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü'nün onayı ile resmiyet kazandığını belirtti.

Fırat, amaçlarının Şeyh Said ve dava arkadaşlarının öncülüğünü yaptığı, milli, manevi ve tarihsel değerlere sahip çıkmak ve bir vakıf çalışmasını gerçekleştirmek olduğunu kaydetti.

Fırat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kurulacak bu vakıfla mezarlarının yapılması, kültürel eğitsel külliyenin oluşturulması, Şeyh Said Üniversitesi'nin kurulması, gizli tutulan mezar yerlerinin ve devlet arşivlerinin açığa çıkarılması amaçlanmaktadır. Ayrıca öğrencilere burs vermek, yoksul öğrencilerin okumasına katkı sağlamak da derneğin faaliyetleri arasındadır. Kürtler arasında birlik sağlamayı, Ortadoğu'daki halkların kardeşlik içinde bir arada yaşamasına katkıda bulunmayı var olan sorunların barışçıl bir şekilde çözülmesine omuz vermeyi de misyonumuzun bir gereği olarak kabul ediyoruz."

"Olumlu bir adım"

Fırat, Şeyh Said adında dernek kurmak için daha önce de girişimlerde bulunduklarını ama sonuç alamadıklarını bildirdi. Başka bir isim altında dernek açmalarının önerildiğini anımsatan Fırat, ilk defa Şeyh Said adı ve amacına uygun içerikli bir derneğin kurulduğunu savundu.

"Bu tescil edildi. Şeyh Said ismine verilen bu onay olumlu bir adımdır. Biz olumlu olan her şeye 'evet' diyoruz" diyen Fırat, "Ama yeterli değildir. Bu iznin verilmesi, çözüm sürecinin olumlu geçmesini isteyen bir dilek" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."