Mısır'da darbe karşıtı gösteriler

Kahire'de polisin açtığı ateş sonucu bir gösterici hayatını kaybetti

Mısır'da darbe karşıtı gösteriler
Mısır'da darbe karşıtı gösteriler
GİRİŞ 28.11.2014 14:16 GÜNCELLEME 28.11.2014 14:16

Mısır'ın başkenti Kahire'nin doğusundaki Matariye semtinde cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere müdahale eden polisin açtığı ateşte 1 protestocunun hayatını kaybettiği bildirildi.

Darbe Karşıtı Ulusal İttifak'tan alınan bilgiye göre, Matariye bölgesinde cuma namazı sonrası "Müslüman Gençliğin İntifadası" adı altında düzenlenen gösteri sırasında polisin pompalı tüfekle açtığı ateş sonucu boynundan ve yüzünden yaralanan Muhammed Hasan adlı gösterici öldü.

Olayla ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.

İhvan'dan sonra Mısır’daki en geniş tabanlı gruplardan "Selefi Cephe", ülkede 2011'de gerçekleştirilen "25 Ocak Devrimi" sonrasında 28 Kasım'da gerçekleştirilen "demokratik ve şeffaf" parlamento seçimlerinin yıl dönümünde "Müslüman Gençliğin İntifadası" adı altında gösteri çağrısında bulunmuştu.

Cephe'nin "barışçıl olacağını" vurguladığı gösterileri, çoğunluğu "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak" üyesi başta İhvan olmak üzere, İstiklal ve Fazilet partileri ile Raye Partisi Genel Başkanı Hazım Salah Ebu İsmail'in öncülüğündeki "Hazımcılar Hareketi" ve Darbe Karşıtı Gençlik Hareketi ile Nahda Ultras gibi gruplar da destekleyeceğini duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi