Girit'te kaçak göçmen taşıyan geminin arızalanması

Gemi mürettebatı, bazı kaçak göçmenler ve iki insan taciri tutuklandı

Girit'te kaçak göçmen taşıyan geminin arızalanması
Girit'te kaçak göçmen taşıyan geminin arızalanması
GİRİŞ 28.11.2014 14:23 GÜNCELLEME 28.11.2014 14:23

Yunanistan'ın Girit adası açıklarında motorundaki arıza nedeniyle acil yardım isteyen ve 595 kaçak göçmeni taşıyan kuru yük gemisindeki mürettebat, 12 kaçak göçmen ile iki insan tacirinin tutuklandığı bildirildi.

Girit'in 30 mil güneydoğusunda İtalya'ya doğru seyir halindeyken salı günü sabaha karşı motorlarının arıza yapması nedeniyle fırtınada açık denize sürüklenip, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinden acil yardım talebinde bulunan, ardından İerapetra limanı yakınlarına demirleyen gemideki 21 kişinin tutuklandığı açıklandı.

AA muhabirinin adadaki yerel yetkililerden edindiği bilgiye göre, gözaltına alındıktan sonra tutuklananlardan yedisi gemi mürettebatı. Tutuklanan kişilerden ikisinin insan taciri, 12'sinin ise gemiden çıkmakta direnen kaçak göçmenler olduğu belirtildi. Sahil güvenlik ekiplerinin gemideki göçmenleri tahliyesi sırasında bazı kaçak göçmenlerin gemiden çıkmayı reddederek İtalya'ya gitmeyi talep ettiği, buna rağmen geminin tahliye işleminin tamamladığı ifade edildi.

Gemide mürettebatla birlikte son sayımda toplamda 595 kişi olduğu kaydedildi. Bunların 396'sının erkek, 99'unun kadın ve 100'ünün de çocuk olduğu açıklandı.

Tahliye edildikten sonra İerapetra'daki spor salonuna getirilen göçmenler için sağlık ekipleri hazır bulunduruluyor. Göçmenlere üç öğün sıcak yemek veriliyor. İerapetra Belediyesi de halka göçmenlerle dayanışma çağrısında bulundu ve yiyecek yardımı yapılmasını talep etti.

İtalya'ya gitmek üzere yola çıkan Kiribati bandıralı 77 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi, Girit adasının 30 mil güneydoğusunda motorunda ortaya çıkan arıza üzerine saatteki hızı 90 kilometreye varan fırtınada şiddetli dalganın etkisiyle sürüklenmeye başlamıştı. Çevredeki gemilerde çalışanların Yunan Sahil Güvenlik birimlerine haber vermesi üzerine bölgeye gelen ekipler, gemide yüzlerce kadın ve çocuğun bulunduğunu tespit etmişti.

Kaçak göçmenlerin bazı Afrika ülkeleri ile Suriye ve Afganistan'dan Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalıştıkları ifade edildi. Geminin nereden ve ne zaman denize açıldığı konusunda henüz açıklama yapılmadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı