Artvin'de 357. kısa dönem erler yemin etti

Artvin Jandarma Komutanlığı'nda eğitimlerini tamamlayan 357. kısa dönem 120 er, yemin etti.

Artvin'de 357. kısa dönem erler yemin etti
Artvin'de 357. kısa dönem erler yemin etti
GİRİŞ 28.11.2014 14:44 GÜNCELLEME 28.11.2014 14:44

Jandarma Komutanlığı kışlasında gerçekleştirilen yemin törenine, Vali Vekili Hasan Ongu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk, askeri personel ve askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İl Jandarma Komutanı Çelik, 357. kısa dönem 120 asker için yemin töreni düzenlendiğini belirtti.

Askerlerin çok kısa sürede kışla yaşantısına alıştığını ve büyük gayret göstererek temel askerlik niteliklerini kazandığını ifade eden Çelik, "Milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde, şehitlerimizin manevi huzurunda, ailelerinizin ve misafirlerimizin şahitliğinde, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, namusunuz ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. İçtiğiniz bu ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin simgesi ve aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir" diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, Mehmetçiğin sarsılmaz omuzlarında yükseleceğini ve Türk bayrağının kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edeceğini dile getiren Çelik, "Andınızın sizlere, ailenize, silahlı kuvvetlerimize, milletimize ve devletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diler, gözlerinizden öperim" dedi.

Konuşmanın ardından İl Jandarma Komutanlığı'na ilk katılan er ile atış, spor ve eğitim birincilerine hediyeleri verildi. Törende, 24 Kasım'da kutlanan Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmen olan konuklara çiçek takdim edildi.

Daha sonra 357. kısa dönem 120 er, Türk bayrağı üzerine el koyarak yemin etti. Tören, resmi geçidin ardından sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkler 800 milyar doların peşinde! Erdoğan'dan haber bekliyorlar
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler