Suriye'deki iç savaş

Çadırlarda yaşayan Suriyeliler, yaklaşan kış mevsiminde ilkel araçlarla ısındıkları için yangın çıkma ihtimalinden endişe duyuyor

Suriye'deki iç savaş
Suriye'deki iç savaş
GİRİŞ 28.11.2014 14:46 GÜNCELLEME 28.11.2014 14:46

İç savaş dolayısıyla çadırlarda yaşayan Suriyeliler, yaklaşan kış mevsiminde ilkel araçlarla ısındıkları için yangın çıkmasından endişe ediyor.

İdlib'teki Samidun Mülteci Kampı'ndaki derme çatma çadırlarını ısıtmaya çalışan sığınmacılar, yangın çıkma ihtimali sebebiyle tedirgin uyuduklarını dile getiriyor.

Zeytin ağaçları arasına kurulan çadırlardan oluşan kampta sığınmacılar su, elektrik ve ısıtma araçları gibi temel ihtiyaçlardan mahrum şekilde hayatlarını sürdürüyor.

Hama'da çıkan şiddetli çatışmalardan kaçarak ailesiyle bu kampa geldiğini belirten Sina Kartus, soğuk havaların etkisini hissettirdiği bugünlerde, ilkel gaz sobasıyla ısınmaya çalıştıklarını söyledi.

Sobadan çıkan gaz kokusunun kendilerinde bir takım sağlık sorunlarına sebep olduğunu aktaran Kartus, "Zararlı olmasına rağmen bunu kullanmak zorundayız, zaten gazı da kolaylıkla elde edemiyoruz" dedi.

Tenekede odun yakarak ısınmaya çalıştıklarını ifade eden Tarık Sattuf, kendi çadırında çıkan yangın sonucu yüzünün ve ayağının yandığını kaydederek "Vücudumdaki yanıklardan çok çadırın yanmasına üzüldüm. Şu anda komşunun çadırına sığındık" diye konuştu.

Bir diğer Suriyeli sığınmacı Mahmud Celmud da Suriye rejiminin attığı varil bombaları sebebiyle evinin yerle bir olduğunu, aile fertlerinden yalnızca kızı ve kendisinin bombardımandan sağ çıkabildiğini, hayattaki tek varlığı olan kızının da soğuk ya da yangın dolayısıyla ölmesinden endişe ettiğini vurguladı.

Kampın sorumlusu Muhammed ez-Zeyr, kamptakilerin topladıkları odunları tenekelerde yakarak ısınmaya çalıştıklarına dikkati çekerek, "Çadırların naylon olması sebebiyle çıkan yangın, kolaylıkla diğerlerine sıçrıyor. Mevcut insani krizin daha da büyümesinden endişe duyuyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak