Suriye'deki iç savaş

Esed rejimine ait savaş uçaklarının Rakka kentine düzenlediği saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti

Suriye'deki iç savaş
Suriye'deki iç savaş
GİRİŞ 28.11.2014 14:58 GÜNCELLEME 28.11.2014 14:58

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının ülkenin kuzeyindeki Rakka kentine düzenlediği hava saldırısında 5 kişinin öldüğü bildirildi.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının IŞİD'in kontrolündeki Rakka kentine düzenlediği 3 hava saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, hava saldırısında çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedildi.

Şam yönetimine bağlı savaş uçaklarının bir kaç günden bu yana Rakka kentine düzenlediği hava saldırılarında şimdiye kadar, 158 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi de yaralandı.

İdlib'te camiye düzenlenen hava saldırısında bir çocuk öldü

Açıklamada ayrıca bir savaş uçağının, İdlib'e bağlı İblin köyünde cuma namazı kılındığı sırada bir camiye düzenlediği saldırıda bir çocuğun hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Ülkenin güney kesimlerindeki Dera kentine bağlı Şeyh Miskin ilçesine düzenlenen varil bombalı saldırılarda ise çok sayıda evin yıkıldığı ve hasar gördüğü aktarılan açıklamada, muhaliflerin rejim güçlerine ait T 72 tipi bir tankı imha ettiği vurgulandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar