Suriye sınırında kaçırılan Lübnan askerleri

Lübnan güvenlik güçleri, IŞİD ve Nusra Cephesi tarafından kaçırılan askerlerin ailelerinin düzenlediği eyleme müdahale etti

Suriye sınırında kaçırılan Lübnan askerleri
Suriye sınırında kaçırılan Lübnan askerleri
GİRİŞ 28.11.2014 15:28 GÜNCELLEME 28.11.2014 15:28

Lübnan güvenlik güçleri, terör örgütü IŞİD ve Nusra Cephesi tarafından kaçırılan askerlerin ailelerinin, başkent Beyrut'ta düzenledikleri protestoya müdahalede bulundu.

Yakınlarının kurtarılması için Lübnan hükümetini hareket geçmeye çağıran asker ailelerinin Beyrut'taki el-Sayfi otoyolunu trafiğe kapatmak istemesi üzerine göstericilere tazyikli su ve jopla müdahale edildi.

Basın mensuplarına bölgeden uzaklaşma çağrısı yapan güvenlik güçleri, görüntü almaya çalışan gazetecileri de engellemeye çalıştı.

Lübnan İç Güvenlik Birimi'nin, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Biz sadece siyasi otoritenin aldığı kararı uyguladık. Umarız rehin alınan kardeşlerimiz ve silah arkadaşlarımız en kısa zamanda bize ve ailelerine geri dönerler" ifadelerini kullandı.

Asker yakınları, önceki gün Suriye'deki Kalamun'da silahlı gruplar tarafından rehin alınan bir Hizbullah milisinin serbest bırakıldığının duyurulmasının ardından Hükümet Sarayı önünde gösteri düzenlemiş, "hükümetin bir an önce harekete geçmemesi halinde" eylemlerini şiddetlendireceklerini açıklamıştı.

Nusra Cephesi ise dün akşam sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Lübnan'da tutuklu bulunan bir kadın mahkumun, 24 saat içinde serbest bırakılmaması halinde ellerindeki rehinelerden birini infaz edeceklerini duyurmuştu.

Arsal kasabasında ordu birlikleri ve Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında ağustos ayında çıkan çatışmaların ardından Nusra Cephesi ve IŞİD militanları bölgeden aşamalı olarak geri çekilirken, 20'den fazla askeri rehin almış, daha sonra 13'ünü serbest bırakmıştı. Nusra Cephesi, 20 Eylül'de ordunun kendilerine ait bazı noktaları hedef alması üzerine asker Muhammed Hamiyye'yi öldürdüğünü açıklamıştı. Askerlerden Kemal el-Haciri'nin ise 1 Ekim'de Lübnan güvenlik güçlerine teslim edildiği bildirilmişti.

Kaçırılan asker yakınları 4 aydır Hükümet Sarayı yanında kurdukları çadırlarda kalıyor. Grup zaman zaman lastik yakıp yol kapatarak, hükümeti protesto ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'