Hazırlığı geçemeyen üniversitelilerin yerleştirme sonuçları açıklandı

Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrencilerin Türkçe öğretim yapan yükseköğretim programlarına yerleştirme sonuçları açıklandı.

Hazırlığı geçemeyen üniversitelilerin yerleştirme sonuçları açıklandı
Hazırlığı geçemeyen üniversitelilerin yerleştirme sonuçları açıklandı
GİRİŞ 28.11.2014 15:50 GÜNCELLEME 28.11.2014 15:50

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Dikey Geçiş Sınavı (DGS) veya Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS) sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ile yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olan öğrencilerin, hazırlık sınıfında başarısız oldukları programa eşdeğer Türkçe öğretim yapılan; Türkçe öğretim yapılan eşdeğer program yoksa başarısız oldukları programa yakın programların birinci sınıflarına yerleştirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar sonuçlarını, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile öğrenebilecek. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 1-5 Aralık'ta ilgili üniversite tarafından yapılacak. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu