Zırhlı birliklerde yemin töreni

Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında vatani görevlerini yerine getiren 357. dönem 101 asteğmen adayı ile 1994/4 tertip 3 bin 932 er törenle yemin etti.

Zırhlı birliklerde yemin töreni
Zırhlı birliklerde yemin töreni
GİRİŞ 28.11.2014 15:53 GÜNCELLEME 28.11.2014 15:53

Tümenin tören alanında gerçekleştirilen yemin töreni, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın asteğmen adalarının ve erlerin yakınlarını selamlamasıyla başladı. Orgeneral Akar'ın tören alanına gelişi asker aileleri tarafından alkışlarla karşılandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından temel eğitimlerini tamamlayan 357. dönem 101 asteğmen adayı ile 1994/4 tertip 3 bin 932 er, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak yemin etti.

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tümgeneral Erdoğan Akyol, burada yaptığı konuşmada, kutsal vatan hizmetini yapmak üzere yurdun dört bir yanından birliğe katılan askerlerin ant içme törenini gururla ifa ettiklerini söyledi.

Akyol, erlerin anne ve babalarına evlatlarının kendilerine emanet olduğunu bildirerek, "Unutulmayacak bir törene şahitlik ettiniz. Sizlerle birlikte bu törene, Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen, şanlı al bayrağımız da şahittir. Türk Silahlı Kuvvetlerimizi temsilen, şanlı sancaklarımız da şahittir" diye konuştu.

Şeref ve namusun Türk ulusu için hava, su ve toprak kadar kutsal olduğunu, erlerin kışlaya, düğüne geliyormuşçasına hevesle geldiğini, Mehmetçiğin en büyük alkışları hak ettiğini söyledi.

Tören, Orgeneral Akar'ın, başarılı erlere ödüllerini vermesinin ardından resmi geçitle sona erdi.

Daha sonra, Akar ve beraberindeki komutanlar, vatandaşlarla askeriye yemekhanesinde yemek yedi ve sonrasında birer anı ağacı dikti.

Çocuklarının mürüvvetine tanık oldular

Diğer taraftan, çocuklarının yeminlerine tanık olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından gelen anne ve babalar ile askerlerin diğer yakınları töreni coşkuyla izledi.

Isparta Yalvaç'tan torunu İbrahim Görgün'ün yemin törenine gelen Kore Gazisi İbiş Görgün, töreni çok beğendiğini belirterek "Askere 1951'de gittim, 1952'de geldim. Albayım bize derdi ki 'Benim evlatlarımsınız.' O albayım benim mevzimin yanında şehit oldu" diye duygularını anlattı.

Er İbrahim Görgün, temel eğitimi başarıyla tamamlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Asteğmen Birol Yıldız, tören sırasında yaşadığı duyguları ifade etmesinin zor olduğunu, bu coşkuyu hayatı boyunca unutmayacağını söyledi.

Edirne'den gelen asteğmen Emrah Bayar'n annesi, vatanı ve milleti korumak için evladını bu göreve yolladığını, oğlunun bu mutlu gününü görmekten dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Asteğmen Bayar da mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, törene anne ve babasının katılmasını "Askerin dik duruşu vardır ya o dik duruşa bir katkı oldu benim adıma" şeklinde değerlendirdi.

Aileleriyle yeniden bir araya gelen askerlerin hatıra fotoğrafı çektirdikleri de görüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar