Hamza Hamzaoğlu geldi. Sneijder gidecek mi?

Henüz resmi siteden bir açıklama yapılmasa da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun sözleri gelinen noktayı gözler önüme serdi.

Hamza Hamzaoğlu geldi. Sneijder gidecek mi?
Hamza Hamzaoğlu geldi. Sneijder gidecek mi?
GİRİŞ 28.11.2014 16:26 GÜNCELLEME 28.11.2014 16:26

Galatasaray'dan yılda 3.2 milyon Euro garanti ve 1.3 milyon Euro imza parası alan Sneijder'in sert sözlerle eleştiren Hamza Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı kulübün yeni hocası olmak için TFF ile yapılacak görüşmeyi bekliyor. A Milli Takım'da Fatih Terim'in yardımcılığını yapan Hamzaoğlu, Galatasaray yönetiminden teklif aldığını duyururken, Türkiye Futbol Federasyonu ile sarı-kırmızılı kulüp arasında yapılacak görüşmenin ardından durumun netleşeceğini söyledi.

İşte Galatasaray'ın yeni teknik direktörü

Cimbom için son günlerde gündemde olan Tugay Kerimoğlu, Hikmet Karaman ve Christoph Daum gibi isimlerin aksine Hamzaoğlu'na teklif yapılması spor kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Zira bu şaşkınlığın bir de Wesley Sneijder boyutu var ki, Galatasaray camiası içinde yeni ve kolay kolay sona ermeyecek bir krizin habercisi niteliğinde.

"SNEIJDER AYAĞINA TOP GELDİĞİNDE OYNUYOR"

2014 Dünya Kupası'nda Hollanda ile Meksika arasında oynanan son 16 mücadelesini TRT'de yorumlayan Hamza Hamzaoğlu, karşılaşmada su molası verildiği sırada Galatasaray taraftarlarını sinirlendiren açıklamalarda bulunmuştu. Hollandalı yıldızın "Türk futbolcular pas verirken çok düşünüyorlar" sözlerini hedef alan 44 yaşındaki teknik adamın, olayı Sneijder'in kazandığı paraya ve Galatasaray ile Hollanda forması altındaki performans farkına getirmesi dikkati çekmişti. 

Hanüz 5 ay önce; "Bizim oyuncularımızın en azından aldığı parayı hak eden davranışları var. Yabancıların o parayı hak etmek için gerçekten gereğini yerine getiriyorlar mı bunu düşünmek lazım. Sneijder, Galatasaray 'da Hollanda'daki kadar koşuyor mu? Hollanda takımında koşuyor, adam kovalıyor, pres yapıyor. Galatasaray'da sadece ayağına top geldiğinde oynuyor" ifadelerini kullanan Hamzaoğlu, şu anda Galatasaray teknik direktörlüğü için en güçlü aday konumunda. 

Hollanda Milli Takımı, Meksika karşısında 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanıp adını bir üst tura yazdırmıştı. Maça ilk 11'de başlayan Sneijder, 88. dakikada şık bir golle skora dengeyi getiren isim olmuştu.

SNEIJDER'İN MALİYETİ

Inter'den 7.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen dünyaca ünlü futbolcu, sarı-kırmızılı kulüpten yılda 3.2 milyon Euro garanti ve 1.3 milyon Euro imza parası alıyor. 

GÖRÜŞLERİNİZİ HABERİN ALTINDAKİ YORUM KISMINA YAZABİLİRSİNİZ

HAMZA HAMZAOĞLU KİMDİR?

15 Ocak 1970′de Gümülcine’de doğdum. Ancak filmlerde görülebilecek şekilde, bir gece vakti ailemle sınırı gizlice geçerek Türkiye’ye sığındığımızda, yedi yaşındaydım.

Akrabalarımız ve bizden önce Gümülcine’den gelen komşularımızın yaşadığı İzmir’e yerleştik. Futbola 1988 yılında burada başladım. Okul yıllarında minik, yıldız ve genç takımın formasını başarıyla giymeme rağmen, henüz nüfus cüzdanım olmadığı için lisans sahibi olamadım. Bu yüzden yaş grubumun en iyilerinden olmakla birlikte, resmi maçlarda forma giyemedim. 1991’de İzmirspor’dan Galatasaray’a transfer oldum. 1993 ve 1994 yıllarında Galatasaray’da şampiyonluk sevinçleri yaşadım.

Galatasaray’dan İstanbulspor’a transfer olduğum sene 1996 idi. 4 yıl burada oynadıktan sonra, 2000’de, 2. Lig’de mücadele eden Siirt Jetpaspor’a geçtim. Sezon sonunda arkadaşlarımla birlikte, Süper Lig’e çıkmanın haklı gururunu yaşadık. Bir sene de, Süper Lig’de mücadele eden Yimpaş Yozgatspor’un formasını giydim. 2002-2003 sezonundaysa, Konyaspor’u süper lige çıkaran kadronun kaptanıydım. Bu başarının ardından bir yıl da, Galatasaray’ın pilot takımı Beylerbeyi’nde oynadım.

Burada aktif futbol hayatımı noktaladıktan sonra, İstanbulspor’da oynarken teknik direktörlüğümü yapan ve çok değer verdiğim Saffet Susiç’in yardımcılığını yapmaya başladım. Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Ankaraspor’da Susiç’le çalışarak büyük deneyim kazandım. İlk teknik direktörlük tecrübemi Malatyaspor’da yaşadım.

Eyüpspor ve Denizlispor’u çalıştırdıktan sonra, 2010-2011 sezonunun bitimine on hafta kala Akhisar Belediyespor’da göreve başladım. 2011-2012 sezonunda şampiyon yaparak, çalışma ortamını çok beğendiğim bu takımı, tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıkarmak ekibimle birlikte bana nasip oldu. Ben Hamza Hamzaoğlu; futbolun hayatımda nasıl bir yer tuttuğu ortada…

Onun da ötesini geçenlerse; eşim Nergis, kızım Buse ve oğlum Ahmet Efe…

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?