Hırvatistan'da yasa dışı''kürtaj'' protestosu

Hırvatistan Kadın Cephesi üyesi bir grup, Zagreb'de yasa dışı kürtaj yapılmasını protesto etti

Hırvatistan'da yasa dışı''kürtaj'' protestosu
Hırvatistan'da yasa dışı''kürtaj'' protestosu
GİRİŞ 28.11.2014 16:21 GÜNCELLEME 28.11.2014 16:21

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de bir grup kadın, yasa dışı kürtaj yapılmasını protesto etti.

"Hırvatistan Kadın Cephesi" adlı grup, hükümet binası önünde düzenlediği protestoda, "Tekrar yasa dışı kürtaja dönmeyeceğiz" sloganı atarak, olayı protesto eden dövizler taşıdı.

Grup üyeleri, Aziz Mark Meydanı'nda, kırmızıya boyanmış beyaz bir çarşaf sererek, sembolik olarak yasa dışı kürtajın tehlikelerine dikkati çekti.

Hırvatistan Kadın Cephesi adına konuşan Boyana Genov, Hırvatistan'da kadınların lisanslı sağlık kuruluşlarında güvenli kürtaj yaptıramamalarına karşı olduklarını söyledi.

Kadınların bu konuda ekonomik anlamda da "cezalandırıldıklarını" savunan Genov, "Hırvatistan'da kürtaj fiyatları çok pahalı ve bu da kürtajın standart dışı bir şey olduğunu gösteriyor. Kadınlar, aynı zamanda, tıbbi ve diğer personel tarafından kötü muameleye maruz kalıyor. Hırvatistan hükümeti, Katolik Kilisesi ve çevresine yalakalık yapmayı bırakarak, kanunca öngörülen şeyleri uygulamalı" diye konuştu.

Genov, istatistiklere göre son dönemlerde Hırvatistan'da "çocuk düşürme" vakalarının sayısının arttığına işaret ederek, bu vakalarının araştırılmasını talep etti. Genov, bu istatistiğe, kadınların özel kliniklerde, uygun olmayan şartlarda kürtaj yaptırmasının da etkisi olabileceğini öne sürdü.

Kadınların üreme sağlığının "özel sektöre" dönüştüğünü iddia eden Genov, kamuoyunu bu konu hakkında bilinçlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi