Batı Afrika'daki Ebola salgını

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, salgınla mücadeleye destek için Gine'yi ziyaret ediyor

Batı Afrika'daki Ebola salgını
Batı Afrika'daki Ebola salgını
GİRİŞ 28.11.2014 16:49 GÜNCELLEME 28.11.2014 16:49

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ebola salgınından en fazla etkilenen Batı Afrika ülkelerinden Gine'ye resmi ziyarette bulunuyor.

Gine Devlet Başkanı Alpha Conde tarafından kabul edilen Hollande, Ebola ile mücadele kapsamında Gine'ye destek için geldiğini, Konakri'deki Pasteur Enstitüsü'nün laboratuvarı ve Donka Hastanesi'ni ziyaret edeceğini belirtti.

Conde de Gine'ye Fransa cumhurbaşkanının ziyaretinin gurur verici olduğunu söyledi.

Gine Devlet Başkanı ayrıca Fransız mevkidaşını Senegal'in başkenti Dakar'da hafta sonu düzenlenecek 15. Fransızca Konuşan Ülkeler Zirvesi'nde ağırlama sözü verdi.

Başkent Konakri havaalanında geniş güvenlik ve sağlık önlemlerinin alındığı, tüm ziyaretçilere sağlık kitlerinin dağıtıldığı gözlendi.

Batı Afrika'da martta patlak veren Ebola salgınından bu yana ilk kez Batılı bir cumhurbaşkanı virüsten etkilenen ülkelerden birini ziyaret ediyor.

Hollande'ın birkaç saat Gine'de kalması bekleniyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre, Ebola başta Batı Afrika ülkeleri Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 5 bin 674 can aldı. Salgının başladığı Gine'de 1260 kişi virüs nedeniyle öldü, ülkede 2 bin 134 vakaya rastlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?