İstanbul'da "Mersin Tanıtım Günleri"

Mersin'in kültürünü, yöresel lezzetlerini ve halk oyunlarını tanıtmak amacıyla bu yıl ilki gerçekleştirilen etkinliğin açılışı Feshane'de yapıldı

İstanbul'da "Mersin Tanıtım Günleri"
İstanbul'da "Mersin Tanıtım Günleri"
GİRİŞ 28.11.2014 17:05 GÜNCELLEME 28.11.2014 17:05

Mersin'in kültürünü, yöresel lezzetlerini ve halk oyunlarını tanıtmak amacıyla bu yıl ilk kez gerçekleştirilen "Mersin Tanıtım Günleri" başladı.

Feshane’'deki etkinliğin açılışında konuşan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, bu yıl ilki düzenlenen etkinlikten dolayı mutlu olduklarını belirterek, organizasyon için Mersin'in bütün dinamiklerinin el ele verdiğini söyledi.

Çakacak, Mersin'in Türkiye'nin küçük bir örneği olduğunu dile getirerek, "İlimizi burada tanıtırsak, Türkiye'yi tanımış oluruz. Türkiye dünyada cennetten bir köşe, Mersin de Türkiye'de cennetten bir köşedir" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Mersin'i Türkiye'nin sebze ve meyve deposu olarak tanımlayarak, kentin ticari kapasitesine dikkati çekti. Mersin'in Anadolu medeniyetlerinin hemen hepsinden eserler barındırdığını anlatan Kocamaz, en büyük sıkıntılarının bu tarihsel potansiyelin anlatılamaması olduğunu kaydetti.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da Mersin'in Türk kültürünün neşet ettiği bir şehir olduğuna vurgu yaparak, Mersinlileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten ve İstanbul Milletvekili Osman Boyraz'ın da katıldığı etkinliklerin açılışında Eyüp Belediyesi Mehteran Takımı İstiklal Marşı dahil birçok eser seslendirdi.

Mersin İş adamları Yöneticileri Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği desteğinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Mersin'e özgü yemekler ve el işi üretimler sergilenecek. Konserlerin de yer alacağı Mersin tanıtım günleri, 30 Kasım Pazar akşamına kadar ziyarete açık kalacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler