Almanya'dan Rusya'nın Manş Denizi'ndeki tatbikatına tepki

Hükümet Sözcü Yardımcısı Wirtz: ''(Rusya'nın Manş Denizi'ndeki tatbikatı) Bu tatbikat, uluslararası sularda yapılmış olsa da gerilimin azaltılmasına hazır olunmadığınınbir işaretidir"

Almanya'dan Rusya'nın Manş Denizi'ndeki tatbikatına tepki
Almanya'dan Rusya'nın Manş Denizi'ndeki tatbikatına tepki
GİRİŞ 28.11.2014 17:07 GÜNCELLEME 28.11.2014 17:07

Almanya Hükümet Sözcü Yardımcısı Christiane Wirtz, Christiane Wirtz, Rusya'nın Manş Denizi'nde tatbikat yapmasına ilişkin, "Bu tatbikat, uluslararası sularda yapılmış olsa da gerilimin azaltılmasına hazır olunmadığının bir işaretidir" dedi.

Federal Basın Merkezi'ndeki basın toplantısında Wirtz'e, Almanya'nın Ukrayna'ya askeri yardımda bulunup bulunmayacağı soruldu.

"Almanya hükümeti, Ukrayna'ya askeri bir destek öngörmüyor" diyen Wirtz, ''Bu konunun tartışması dahi yok'' ifadesini kullandı.

Wirtz, Rusya savaş gemilerinin Manş Denizi'nde tatbikat yaptığının hatırlatılması üzerine Rusya'nın bu tutumunu eleştirerek, ''Uluslararası sularda yapılmış olsa da bu tatbikat gerilimin azaltılmasına hazır olunmadığının bir işaretidir'' dedi.

Christiane Wirtz, ayrıca Ukrayna ile Rus ayrılıkçıların anlaşmaya vardığı Minsk Anlaşması'nın tam olarak uygulanmadığını belirterek, bu konuda adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Wirtz, Angela Merkel'in Ukrayna Başbakanlığına tekrar seçilen Arseniy Yatsenyuk'a bir kutlama mesajı gönderdiğini de sözlerine ekledi.

Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Uwe Roth da Rusya'nın yaptığı tatbikata ilişkin, ''Bu bizim için çok dramatik ya da farklı biri durum değil'' diye konuştu. Roth, Rus gemilerinin uluslararası sularda olduğuna dikkati çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi
Uzaydaki felaketten kıl pay kurtuldular!