Papa Franciscus, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'i ziyaret etti

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i ziyaret etti.

Papa Franciscus, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'i ziyaret etti
Papa Franciscus, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'i ziyaret etti
GİRİŞ 28.11.2014 17:38 GÜNCELLEME 28.11.2014 17:38

Görmez, Papa Franciscus'u Diyanet İşleri Başkanlığının kapısında karşıladı. Tokalaşarak gazetecilere poz veren Papa Franciscus ve Görmez, daha sonra makam odasına geçti.

Görüşme öncesinde iki dini lider, basına bir süre görüntü verdi.

Görmez, görüşmedeki konuşmasında, Papa Franciscus'a, Türkiye ve Diyanet İşleri Başkanlığına yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ederek, memnuniyetlerini bildirdi.

Ziyaretin, insanlık barışına katkı sunmasının en büyük beklentileri ve duaları olduğunu ifade eden Görmez, yeni seçilmesinden dolayı Papa Franciscus'a hayırlı olsun dileklerini iletti.

Papa 16. Benediktus'un Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaretinde başkan yardımcılığı görevini yürüttüğünü anımsatan Görmez, göreve gelmesinin ardından Papa Franciscus'un verdiği mesajları yakından takip ettiklerini söyledi.

"Verdiğiniz mesajlara gönülden katılıyorum"

Görmez, "Kudüs ziyaretinizde, Balkanlar'da ve Avrupa Birliği'nde verdiğiniz mesajlara gönülden katılıyorum" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının tarihe süreklilik kazandıran bir kurum olduğunu dile getiren Görmez, sadece Türkiye'deki değil, bölgedeki ve bütün dünyadaki Müslümanlara hizmet sunan bir başkanlık olduğunu bildirdi.

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığının diğer din mensuplarıyla da sağlıklı ilişkiler kurduğunu, Türkiye'deki bütün dini, bölgedeki bütün Hristiyan toplumlarla tarihi ilişkileri bulunduğunu ve bu ilişkileri geliştirme gayretinde olduğunu kaydetti.

Görüşmeye, Diyanet İşleri Başkan yardımcıları ile Papa Franciscus'un beraberindeki heyet de katıldı. Görüşmede, tercümanlığı yazar ve yönetmen Serra Yılmaz üstlendi.

Tablo hediye edildi

Görmez, Papa Franciscus'a, Papa 10. Pius'un 2. Sultan Abdulhamit'e gönderdiği mektubun yer aldığı tabloyu hediye etti. Görmez, hediyeyi takdimi sırasında, "Seleflerimizi hayırla yad edelim ki ilişkilerimizi daha iyi noktalara götürelim" ifadesini kullandı.

Görmez, Papa Franciscus'un heyetindekilere de oltu taşından yapılmış tesbih ve kol düğmesi hediye etti.

Papa Franciscus da Görmez ve başkan yardımcılarına birer hediye verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki