Bursa'da "Kore Kültür Günü" etkinlikleri

Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Cho: "Bursa, ekonomik bakımdan, tarım ve sanayi bakımından önemli bir şehir. Kore firmaları burada yatırım yapmayı planlıyor"

Bursa'da "Kore Kültür Günü" etkinlikleri
Bursa'da "Kore Kültür Günü" etkinlikleri
GİRİŞ 28.11.2014 17:39 GÜNCELLEME 28.11.2014 17:39

Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho, "Bursa, ekonomik bakımdan, tarım ve sanayi bakımından önemli bir şehir. Kore firmaları burada yatırım yapmayı planlıyor" dedi.

"Kore Kültür Günü" etkinlikleri kapsamında, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde, Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği, Kore Kültür Merkezi, UÜ Rektörlüğü ve Sejong Enstitüsü Bursa Şubesi iş birliğiyle seminer yapıldı.

Kore Kültür Merkezi Müdürlüğünü de yürüten Cho, seminerde "Türkiye-Kore İlişkileri" konulu sunumunun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Güney Kore ile Türkiye'nin iki dost ve kardeş ülke olduğunu söyledi.

Ülkesi ile Türkiye'nin, birbirlerinin kültürleri hakkında çok bilgi sahibi olmadığını düşünerek bu etkinlikleri düzenlediklerini belirten Cho, "UÜ, Kore'deki üniversitelerle iş birliği içinde projeler yürütüyormuş. Kültürümüzü daha fazla tanıtmak için o projeleri daha da geliştirmeye çalışacağız. Bir de Bursa'da Sejong Enstitüsünün şubesi var. Onun aracılığıyla UÜ'de 'Korece Kursu' açarak kültürümüzü tanıtmaya çalışacağız" diye konuştu.

UÜ ile ülkesinde bazı üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim görevlilerinin değişimi programlarının yürütüldüğünü aktaran Cho, daha artacağına inandığı bu çalışmalara destek vereceklerini anlattı.

Cho, Korecenin "Ural Altay Dil Ailesi"nde olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Dillerimiz arasında çok benzerlikler var. Gramerler ve cümle yapıları çok benziyor. Sadece alfabe farklı gözüküyor. Yemek kültürlerimiz de benziyor. Koreliler, aile yapısına çok önem veriyor. Yaşlılara saygı gösteriliyor. Müzikte, resimde de benzer unsurlar var. Bunları şimdiye kadar bilmiyorduk. İlişkiler geliştikçe benzerlikler olduğunu fark etmeye başladık. Kore firmalarının Bursa'da yatırımları var. Bursa, ekonomik bakımdan, tarım ve sanayi bakımından önemli bir şehir. Kore firmaları burada yatırım yapmayı planlıyor. Bursa, İstanbul'a da yakın. Onun için Sejong Enstitüsünün burada şubesi var. Bursa'da konsolosluk ve büyükelçilik aracılığıyla etkinlikler yapmaya devam edeceğiz."

Etkinlik kapsamında, Güney Kore sinemasının önemli yapıtlarından "Mükemmel Aşçı" filmi gösterildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu
Katil İsrail gece sivllerin olduğu çadırı vurdu! Hepsi çocuk...