Papa'yı bin dolayında gazeteci takip ediyor

Türkiye'yi 3 günlüğüne ziyarete gelen Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'u, toplam bin 22 basın mensubu takip ediyor.

Papa'yı bin dolayında gazeteci takip ediyor
Papa'yı bin dolayında gazeteci takip ediyor
GİRİŞ 28.11.2014 18:11 GÜNCELLEME 28.11.2014 18:11

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Papa Franciscus'un 28-30 Kasım tarihlerindeki Türkiye ziyareti için yabancı basından 306, Türkiye'den ise 716 gazeteci, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne (BYEGM) başvuru yaptı.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Bosna Hersek, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Irak, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya, Katar, Kolombiya, Japonya, Portekiz, Polonya, Suudi Arabistan, Vatikan ve Yunanistan olmak üzere 22 ülkeden gazeteci, 3 günlük ziyaret için akredite oldu.

Franciscus'un programı için akredite olan basın kuruluşları sıralamasında başı TRT ve AA çekti. TRT'den 304, AA'dan ise 62 basın mensubu BYEGM'ye başvurdu.

NTV'den 43, Cihan Haber Ajansından 38, Doğan Haber Ajansından (DHA) 31 ve İhlas Haber Ajansından (İHA) da 29 basın mensubu akredite oldu.

Yabancı basın kuruluşları arasında ise en fazla akreditasyonu 21 çalışanı ile İtalyan devlet televizyonu Rai TV olurken, bunu sırasıyla 20 çalışanla Associated Press ve 17 çalışanıyla da Reuters haber ajansları takip etti.

Türkiye ziyaretinde Franciscus'a "eşlik eden yabancı basın mensubu" sayısı da 69 olarak belirlendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek