Körfez krizinin ardından BAE'den Katar'a ilk ziyaret

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed, Körfez krizinin ardından ilk kez düzenlediği Katar ziyaretinde Emir Temim ile görüştü

Körfez krizinin ardından BAE'den Katar'a ilk ziyaret
Körfez krizinin ardından BAE'den Katar'a ilk ziyaret
GİRİŞ 28.11.2014 20:55 GÜNCELLEME 28.11.2014 20:55

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Körfez krizinin çözülmesinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Doha'ya en üst düzeyde ziyareti düzenledi.

Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre, Abu Dabi Veliaht Prensi ve BAE Genelkurmay Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ve beraberindeki heyet, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani tarafından kabul edildi.

Katar Emiri ve Abu Dabi Veliaht Prensi'nin, Emirlik Divanı'nda gerçekleşen görüşmesinde, iki ülke arasındaki mevcut kardeşlik ilişkilerinin çeşitli alanlarda geliştirilme ve güçlendirme yolları ile iki ülkeyi ilgilendiren ortak ve bölgesel konular ele alındı.

Katar Emiri Yardımcısı Şeyh Abdullah bin Hamad Al Sani, Emir'in şahsi temsilcisi Casim bin Hamad Al Sani, Başbakan Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani, BAE tarafından da İçişleri Bakanı Şeyh Seyf bin Zayid Al Nahyan, Başbakan Yardımcısı Şeyh Mansur bin Zayid Al Nahyan'ın katıldığı toplantıda, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Arap ülkelerinin ortak ilerleyişine iki ülkenin desteği konuları görüşüldü.

Katar Emiri Şeyh Temim'in, Abu Dabi Veliaht Prensi ve beraberindeki heyeti bizzat uğurladığı belirtildi.

Al Nahyan'nın temasları, BAE, Bahreyn ve Suudi Arabistan'ın mart ayında Doha büyükelçilerini geri çağırmasıyla başlayan ve 16 Kasım'da sonlandığı açıklanan krizden bu yana düzenlenen en üst düzey ziyaret olma özelliğini taşıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar