Irak'taki sığınmacıların insani durumu kötüye gidiyor

Erbil'deki Bahirka Çadır Kampı, aşırı yağmur nedeniyle sular altında kaldı

Irak'taki sığınmacıların insani durumu kötüye gidiyor
Irak'taki sığınmacıların insani durumu kötüye gidiyor
GİRİŞ 29.11.2014 10:26 GÜNCELLEME 29.11.2014 10:26

Irak'ın Erbil kentindeki Bahirka Çadır Kampı, aşırı yağmur nedeniyle sular altında kaldı. Toprak zemin üzerine kurulan çadırlarda yaşayan aileler, zor durumda kalırken, çocukların çamurlu suda oyun oynaması sığınmacıların dramını gözler önüne serdi.

Erbil'e 10 kilometre uzaklıkta olan Bahirka Kampı'nda, terör örgütü IŞİD'in saldırıları nedeniyle Musul ve Telafer'deki evlerini terketmek zorunda kalan Arap, Kürt, Türkmen, Yezidi ve Şahbek aileler kalıyor. Ancak kötü kamp şartları ailelere sıkıntı yaşatıyor. Aşırı yağmurda birçok çadırı su basarken, kamp alanı çamura bulandı.

AA muhabirine konuşan, dört çocuğuyla çadırda kalan Musullu Hereman Ahmet, "Yağmur yağdığı zaman çadırlarımız sular altında kalıyor. Gördüğünüz gibi çocuklarımız suların içine girerek oyun oynuyor. Bu durum bizleri endişelendiriyor, çocuklarımızın hastalanmasından korkuyoruz" dedi.

Barınma şartlarının düzeltilmesi için yerel hükümetten yardım isteyen Ahmet, "Kürdistan hükümetinin, bu sulara bir çözüm bulmasını istiyoruz. Perişan durumundayız. Üç ay önce soba için bize verdikleri 20 litrelik gaz bitti. Onunla ısınmaya çalışıyorduk" diye konuştu.

Kampa Musul'un Şengal bölgesinden gelen Şahbek Hatice İbrahim de çadırlarda ısınamadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Yağmurda kamp hayatı çekilmez oluyor. Soğuklar da başladı. Isınmak için daha fazla battaniyeye, sobaya ve gaza ihtiyacımız var. Çocuklarımız, yağmur sularında oynayarak vakit geçiriyor. Ancak çoğu bu nedenle hasta. Kampta okul açılmadığı için eğitimleri de yarım kaldı."

Abbas Hüseyin (70) ise sığınmacıların, çamurun içinde yaşama mücadelesi verdiğine dikkati çekerek, yetkililerden yardım istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı