Papa için yoğun güvenlik önlemi

Franciscus'un Sultanahmet Camisi ve Ayasofya Müzesi'ne yapacağı ziyaret öncesinde, bölgede geniş güvenlik önlemi alındı.

Papa için yoğun güvenlik önlemi
Papa için yoğun güvenlik önlemi
GİRİŞ 29.11.2014 10:47 GÜNCELLEME 29.11.2014 12:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus'un Sultanahmet Camisi ve Ayasofya Müzesi'ne yapacağı ziyaret öncesinde, bölgede geniş güvenlik önlemi alındı.

SULTANAHMET MEYDANI ÇEVRESİ KAPATILDI

Ziyaret dolayısıyla Sultanahmet Meydanı'nın çevresi demir bariyerlerle kapatıldı. İçeriye vatandaşlar ile turistlerin girişine izin verilmiyor.

Ziyareti takip edecek yerli ve yabancı basın mensupları da kurulan arama noktalarından akreditasyon kartları kontrol edilerek alana alınıyor. Basın mensupları da alanda iki bariyer arasında çalışmalarını sürdürüyor.

TURİSTLER DEMİR BARİYERİN ARKASINDA

Çok sayıda polisin görev yaptığı alanda bazı yabancı din adamlarının da Papa Franciscus'u görmek için geldiği öğrenildi. Turist kafileleri de demir bariyerlerin dışında bekliyor.

Ziyaret nedeniyle Sultanahmet Meydanı'na çıkan yollar ile Sahil Kennedy Caddesi de farklı saatlerde trafiğe kapatılacak.

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran da Papa Franciscus'un ziyareti öncesi erken saatlerde gelerek Sultan Ahmet Camisi içinde hazırlıklarla ilgili incelemelerde bulundu.

PAPA C KAPISINDAN GİRİŞ YAPACAK

TRT ve Anadolu Ajansı dışında basın mensubunun da girişine izin verilmeyen camide çok sayıda emniyet mensubu da güvenlik önlemi aldı.

Yaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Papa Franciscus'un Sultanahmet Camisi'ne C kapısından gireceğini ve ziyarete kendisinin de eşlik edeceğini söyledi.

Sultanahmet Camisi içerisinde Vatikan'dan gelen yabancı güvenlik güçleri de bulunuyor.

Bu arada St. Antuan Kilisesi ve Bulguraristan'daki Katekümen Cemaati'nden bir grup, ziyaret nedeniyle Sultanahmet Meydanı'na geldi. Demir bariyerlerin arkasında gitar eşliğinde İtalyanca, Bulgarca ve Türkçe ilahiler söyleyen grup, bekleyişini sürdürüyor.

YORUMLAR 2
  • Bilal Yücel 9 yıl önce Şikayet Et
    orası ayasofya camii , müze değil
    Cevapla
  • Papapapapapa 9 yıl önce Şikayet Et
    hadi git artık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak