Kınık'ta Maden Şehitleri Parkı açıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Etyemez: "İş kazaları bizim kaderimiz olmamalı"

Kınık'ta Maden Şehitleri Parkı açıldı
Kınık'ta Maden Şehitleri Parkı açıldı
GİRİŞ 29.11.2014 14:10 GÜNCELLEME 29.11.2014 14:10

Ccedil;alışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, "İş kazaları bizim kaderimiz olmamalı" dedi.

İzmir'in Kınık ilçesindeki Memur-Sen Maden Şehitleri Parkı'nın açılışında konuşan Etyemez, parkı ilçeye kazandıranlara teşekkür ederek, parkta alın teri sonucunda vefat eden maden şehitlerinin anısını yaşatacağını söyledi.

Soma'daki maden faciası sonrasında kurtarma çalışmaları boyunca Soma'da bulunduğunu hatırlatan Etyemez, şöyle konuştu:

"Şehitlerimiz alınteriyle ekmeklerini kazanmak için ailelerine iaşe götürmek amacıyla çalışırken böyle bir kaza yaşandı. Bu kazanın ardından işverenler, çalışanlar, yöneticiler, siyasetçiler bu acıdan ders çıkarmak zorundayız. İş kazaları bizim kaderimiz olmamalı. Geriye dönük baktığımız zaman iş kazalarının yüzde 98'i, meslek hastalıklarının ise tamamı önlenebilir vakalardır. Bu olaylar insan hatasından, eksikliğinden ortaya çıkmış durumlardır."

Etyemez, iş sağlığı güvenliği tedbirlerinin insanları korumaya ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik olduğunu, 2012'de İş Sağlığı Güvenliği Yasası'nın ardından buna bağlı olarak 37 yönetmelik düzenlediklerini kaydetti.

Buna rağmen iş kazalarının devam ettiğini kaydeden Etyemez, "Gerekli iş sağlığı güvenliği kültürünü ve bilincinin farkındalığını yakalamış değiliz. Kazanç insandan daha önemli değildir, insanın yaşaması önemlidir" dedi.

Etyemez, mesleki eğitimin yanı sıra meslek yüksekokulu, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerine iş güvenliği tedbirleri üzerinde durulacağını belirterek, mesleki eğitim alamayanların tehlikeleri gözüken inşaat ve maden sektöründe çalışanların eğitim alması gerektiğinin şart olduğunu kaydetti.

Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer de parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer de Soma'daki maden faciasında ilçelerinden 51 şehit olduğunu hatırlatarak, Memur-Sen'le ortaklaşa daha önce atıl durumda bulunan yeri çocuklara eğlence ve spor alanı olarak kazandırdıklarını söyledi.

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak ise sendika olarak sosyal projelere her zaman destek vermeye çalıştıklarını belirterek, şehitler için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını, bu parkta da maden şehitlerinin anısını yaşatacaklarını kaydetti.

872 metrekare üzerinde Kınık Belediyesi ve Memur-Sen tarafından yaptırılan parkta oyun ve spor aletleri bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü