Bayındır Memur-Sen'in 1. Olağanüstü Genel Kurulu

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "İftira ve hakaret sendikacılığı yapanlar, çamurla oynamaya devam etsin. Biz kazanımlar üretmeye devam ediyoruz" dedi.

Bayındır Memur-Sen'in 1. Olağanüstü Genel Kurulu
Bayındır Memur-Sen'in 1. Olağanüstü Genel Kurulu
GİRİŞ 29.11.2014 17:45 GÜNCELLEME 29.11.2014 17:45

Gündoğdu, Akar Otel'de düzenlenen Bayındır Memur-Sen'in 1. Olağanüstü Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ve dünyanın önemli bir süreçten geçtiğini belirtti.

Bu süreçte hak ve batıl mücadelesi yaşandığını dile getiren Gündoğdu, "Habil ve Kabil'in kavgasında çok şükür iyiliğin ifadesi Habil'in yanındayız. Biz doğuştan gelen evrensel haklar ve medeniyet davamızın sorumluluğuyla hareket eden konfederasyonuz. Önemli olan durduğumuz yerde bu yerin hakkını vermek için ter akıtıyor olmaktır. Yani siz teri akıtın, zafer Allah'ın elindedir, O dilerse verir dilerse vermez. Vermezse bizim eksikliğimizdendir verirse onun lütfudur" ifadelerini kullandı.

Gündoğdu, Memur-Sen ve bağlı sendikaların hiçbir zaman sorunlardan beslenmediğini, çözüm odaklı, sorumlu sendikacılık yürüttüğünü bildirdi.

Gündoğdu, "İftara ve hakaret sendikacılığı yapanlar, çamurla oynamaya devam etsin. Biz kazanımlar üretmeye devam ediyoruz. Erdemli sendikacılık yaparak, kamu görevlilerinin sorunlarının çözümüne paydaş oluyoruz. Biz ortak akıl mitinglerini yaparken, bugün kendisini konfederasyon olarak adlandıran sendikalar, Ergenekon'a ev sahipliği yapmakla meşguldü. Yandaşı olduğu ağa babaları da zinde güçleri göreve davet ediyordu. Bugün ise sol tarafımızdaki örgütlü yapıların yandaşı olduğu siyasi partiler, zinde güçleri göreve davet ediyor. Demek ki faşizmin solu sağı yoktur. Kürtlük ve Türklük faşizmi birbirinin aynısıdır" değerlendirmesinde bulundu.

"Mescid-i Aksa bir vicdan meselesidir"

Mazlumlara yardım edilirken dil, din, ırk ayrımı yapılmaması gerektiğine dikkati çeken Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Her konfederasyonun yardım için önceliği var. Memur-Sen'in önceliği emperyalizmin zulmettiği mazlumlardır. Zalimlere karşı diğer sendikalar sadece cılız ses çıkarıyor. Biz ise nerede mazlum varsa el uzatıyoruz. Mazlumların dini, dili, ırkı, cinsiyeti, ideolojisi sorulmaz. Telafer'dekiler ne kadar mazlum ve bizim kardeşimizse, Kobani'dekiler de bizim o kadar kardeşimiz. Ne bir eksik ne bir fazla. Batı uygarlığı öldürmeyi temel amaç ediniyor, biz daha fazla yaşatmayı amaçlıyoruz. Bizim kurtuluşumuzun yolu İslam birliğinden geçiyor. Dağınık Müslüman yapısının kardeşlerimize zulme döndüğü gerçeğini görmek gerekiyor. Bir yere küçük bir saldırı olduğunda bile kıyamet koparan batının, 3 dinin kutsal yeri olan Kudüs ve milyarlarca Müslümanın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya saldırıyı kınayamaması, çifte standarttır, zulme ortak olmaktır. Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak 'insanım, Müslümanım' diyen herkesin yerine getirmek zorunda olduğu bir görevdir. Mescid-i Aksa bir vicdan meselesidir. Mescid-i Aksa onurumuzdur."

"Kirli bir operasyon"

Gündoğdu, 17 Aralık'ta paralelcilerle işbirliği içinde olanların, toplu sözleşme üzerinden Memur-Sen'i hedef aldığını savunarak, ne istediklerini ve yaptıklarını iyi bildiklerini anlattı.

Her kararı yüzde yüz istişareyle aldıklarına işaret eden Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Toplu sözleşme görüşmelerinden önce teşkilatımıza 'yüzdelik zam mı, yoksa taban aylık mı?' sorusunu yönelttik. Teşkilatlarımızın da görüşüyle taban aylığa zam isteme kararı aldık. Toplu sözleşmeyle brüt 175 lira taban aylık zammı elde ettik. Kamu-Sen yetkili olduğu dönemde taban aylığa 10 lira zam istemişti. Biz 175 lira zam aldık. Hangisi başarıdır diye sormak lazım. Taban aylığa 175 lira zam, yüzde 17 net maaş artışı anlamına geliyor. Böylece emekli ikramiyesi bu yıl 5 bin 250 lira arttı. Aldığımız zamma göre emekli maaşlarında da 146 lira artış oldu. Bu da açık başarıdır. Bunları görmezden gelmek, kazanımları küçümsemek ve bu kazanımları üreten Memur-Sen'i kamuoyunda itibarsızlaştırmaya çalışmak bildik bir algı yönetimi, kirli bir operasyondur. Kazanımlarımızı itibarsızlaştırmaya çalışanlara değil, tabanımızın sözüne bakarız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi