Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de

Bakan Müezzinoğlu: - "Din görevlileri olarak bir gencin ailesiyle sorununu çözmede bir psikologdan daha önemli rol oynayabileceğinizi asla ihmal etmemeli ve bunu yerine getirmelisiniz"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne'de
GİRİŞ 30.11.2014 14:28 GÜNCELLEME 30.11.2014 14:28

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Din görevlileri olarak bir gencin ailesiyle sorununu çözmede bir psikologdan daha önemli rol oynayabileceğinizi asla ihmal etmemeli ve bunu yerine getirmelisiniz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, kentteki bir restoranda düzenlenen Diyanet-Sen Edirne Şubesi 1. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, din görevlilerini insanın maddi ve manevi gelişiminde önemli rol üstlenmiş bir camianın mensupları olarak tanımladı.

Manevi boşluğun ruhsal sorunları beraberinde getirdiğini vurgulayan Müezzinoğlu, ruhsal sorunların dünyada ve Türkiye'de her geçen gün arttığı kaydetti.

Bu durumun manevi boşluğun ruhsal sorunlara vesile olduğunu gösterdiğini dile getiren Müezzinoğlu, "Maddi gelişmeyle birlikte manevi gelişmeyi sağlamadığımız sürece sorunların artarak devam edeceğini gözlemliyoruz. Buna çözüm üretmek bir tarafta sağlık çalışanları olarak bizlere düşerken, diğer taraftan insanların ruhsal yönünün güçlendirilmesinde sizlere görev düştüğüne inanıyorum" diye konuştu.

İnsanı yaşatmanın İslam anlayışının temel felsefesi olduğunu belirten Müezzinoğlu, Diyanet camiasından insanların ruhen ve madden sağlıklı yaşamaları için proje üretmelerini talep ettiklerini anlattı.

Birlikte insanlara sağlıklı katkılar sağlamaları gerektiğini dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Diyanet camiasının dinamikleri her geçen gün daha güçlü hale geliyor. Devletin en üst makamındaki temsil dinamikleriyle aşağıya inen dinamikleri arasında 10 yıl öncesiyle kıyaslanamayacak farklı bir bakışın, hak edilen bir bakışın yavaş yavaş yerine oturduğu süreçleri yaşıyoruz. Birçok alanda olduğu gibi milletin geçmişten getirdiği medeniyet değerleri, zenginlikleriyle tarihi geleceğe yürümesinde gönül, hedef, fikir birliklerini hep beraber oluşturmayı, bu ülkeyi ve bu milleti gerek İslam gerekse dünya coğrafyasında medeniyete olan ihtiyacını karşılayabilecek noktaya gelmeyi arzuluyoruz. Bugün dünyada akan kan ve gözyaşına baktığımızda, işlenen zulümlere ve adaletsizliklere baktığımızda, açlığa ve perişanlığa baktığımızda bizim medeniyetimizin dünyada kendisini göstermesi gerektiğini görenlerdeniz. Hak ve adaletin, ilim ve irfanın, barış ve huzurun, sevgi ve hoşgörünün hakim olacağı medeniyet anlayışını daha güçlü temsil etme gibi bir sorumluluğumuz var."

"Psikologdan daha önemli rol oynayabilirsiniz"

Bakan Müezzinoğlu, din adamlarının toplumun yaşadığı problemleri çözmede büyük sorumlulukları bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Özellikle din alanındaki temsilcilerimiz İslam'ın barışı, adaleti, ilmi ön planda tutan anlayışını çok boyutlu olarak temsil eden siz, toplumun önündeki saygın muhataplarısınız. Bu saygınlığınızın daha güçlü olabilmesi, her alana dokunabilmenizden, her derde derman olabilecek bir bakışı kendinizde sorumluluk olarak görmenizden geçer. Din görevlileri olarak bir gencin ailesiyle sorununu çözmede bir psikologdan daha önemli rol oynayabileceğinizi asla ihmal etmemeli ve bunu yerine getirmelisiniz."

Ruhi boşlukların kısa sürede başka dinamiklerce doldurulacağı gerçeğinden hareketle manevi boşlukların en iyi şekilde doldurulması gerektiğinin altını çizen Müezzinoğlu, batı medeniyetinin bugünkü uygulamalarının "her insanın üçüncü doğru adrese ihtiyacı var" dediğini söyledi.

Okul çağındaki bir çocuğun iki adresinin evi ve okulu olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Peki üçüncü doğru adresi ne? İşte bu doğru adreslerini güçlü hale getirmemiz lazım. Spor alanları, beyin fırtınası yapabileceği, şiir okuyabileceği, sosyal yaşamda kendisini ifade edecek alanlar... Bunları yerel yönetimler, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı oluşturacak. Üçüncü doğru adresler her yaş grubu için gerekli. Bu adresler, kahvehane, meyhaneler mi olmalı yoksa 'Bu sokakta hayat var' sokakları mı olmalı ya da 'bu sokakta huzur var' mı olmalı? Üçüncü doğru adreslerinden birini de siz din adamlarımız oluşturmalı."

"Gençlerin ve çocukların size ihtiyacı çok büyük"

Bakan Müezzinoğlu, çocuğun ufkuna, öz güvenine, karakterine yön veren, kendi istedikleri gibi değil olması gereken vizyondaki gibi doğruları anlatan bir bakışa ihtiyaç duyulduğuna işaret ederek, şöyle dedi:

"Bu anlamda bu ülkenin ve milletin, onlar fark etmese de sizler fark edin, gençlerin ve çocukların size ihtiyacı çok büyük. Şimdi artık yeni bir bağımlılık geliyor, teknoloji bağımlılığı. Bizim bırakacağımız boşlukları bir başka düşünceler, zihniyetler dolduracaktır, olabildiğince boşluk bırakmamalıyız. İnşallah bundan sonraki süreçlerde Diyanet camiamız çok önemli roller üstlenmeye devam ediyor, bu anlamda üstlendiğiniz sorumluluğu hep birlikte yerine getiririz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'