MHP'nin 3. Bölge İstişare Toplantısı

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener: "Sayın Davutoğlu'nu salı günü Meclis kürsüsünden Oslo'da yapılan görüşmeleri açıklamaya davet ediyorum"

MHP'nin 3. Bölge İstişare Toplantısı
MHP'nin 3. Bölge İstişare Toplantısı
GİRİŞ 30.11.2014 15:25 GÜNCELLEME 30.11.2014 15:25

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, "Sayın Davutoğlu'nu salı günü Meclis kürsüsünden Oslo'da yapılan görüşmeleri açıklamaya davet ediyorum" dedi.

MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen 3. Bölge İstişare Toplantısı'na katılan Akşener, iktidara yönelik sert eleştirilerde bulundu.

İktidarın muhtarlara savaş açtığını ve muhtarlardan yetkilerin tek tek alındığını söyleyen Akşener, "Hiçbir yetkiniz kalmasa dahi direneceksiniz. Mahallelerinize sahip çıkacaksınız. Bütün siyasi partiler dahil olmak üzere, İstanbul milletvekillerinin hepsinden daha fazla oyla iş başına gelen insanlarsınız. Bunu sürdüreceksiniz. Sizi ortadan kaldırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek" diye konuştu.

Dersim hadisesi üzerinden yeni bir tartışma yaşandığını aktaran Akşener, şunları söyledi:

"Dinime söven bari Müslüman olsa. Yıllar boyunca, Alevi inancına sahip insanlarımızı, kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı çok başka bir yerde göreceksiniz; sonra ak sarayınız, kaçak sarayınız, hırsızlıkla oluşturulmuş sarayınız yapılacak. Sonra o saray, vatandaşın gözünün önünde olduğu için 17-25 gibi örtemeyeceksiniz ve sarayın yapılmasının, kullanılmasının itirazlarının önüne geçebilmek için Alevilerle ilgili bir tartışmayı başlatacaksınız. Adama sormazlar mı, Reyhanlı'da şehit edilen vatandaşlarımızın mezhebinin Sünni olduğunu ilk ağızdan niye söylediniz kardeşim? Ana muhalefet liderinin mezhebinin Alevi olduğunu her fırsatta niye söylediniz? Hadi bakalım Diyanet'ten pay ayırın. Cemevlerini camilerin yanına eş değer koyun da görelim. Buradan meydan okumak kolay."

Meral Akşener, toplumda farklılıklar olduğunu kaydederek, "Bu farklılıklar dünyanın her yerinde, o ülkenin enerjisidir, gücüdür, kuvvetidir, zenginliğidir. Sadece 12 yıldır ülkemizde farklılıklarımız, bu ülkenin enerjisini sömüren, bizi birbirimizden ayıran, birbirimizin karşısına diken unsurlar olarak bu iktidar tarafından önümüze kondu. Biz birbirimize 'nereli' olduğunu, hangi inanç grubundan olduğunu sorar mıydık? Kız alıp verirken, mezara defnederken, 'Bu kimdir, nedir?' diye sorar mıydık?" ifadelerini kullandı.

Bütün problemlere, uğraşmalara, PKK'nın ve dış dünyanın gayretine rağmen pazarın, caminin ve mezarın bir olduğunu sözlerine ekleyen Akşener, "Ne yaparsanız yapın bu milleti bölemeyeceksiniz. Bizi birbirimize düşüremeyeceksiniz, pazarımızı, camimizi, mezarlığımızı ayıramayacaksınız" dedi.

Akşener, Türkiye'nin bu dille bir yere varabilmesi mümkün olmadığına dikkat çektiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu dilin ortadan kaldırılabilmesi için, tekrar birliğin, beraberliğin ve sevginin hakim olduğu bir dilin ortaya çıkabilmesi için MHP teşkilatlarına düşen görev, tek tek, kapı kapı zil çalarak derdimizi anlatmaktır. Bu dilin demokratik yollardan ortadan kalkabilmesi için tek seçenek var. O da, seçimle bu iktidarı değiştirebilmek ve bu konuda MHP'ye destek vermenizdir. Bunun sonucunda Türkiye normalleşir."

"Ziya Gökalp, Mümtaz Turhan ve Erol Güngör MHP'nin fikir önderleridir"

MHP'nin fikir önderlerinin, Ziya Gökalp, Mümtaz Turhan ve Erol Güngör olduğunu ifade eden Akşener, "Ziya Gökalp milleti tarif etmiştir. Türk milletini, soy, kan, tüy, saç rengi, göz rengi gibi fiziki ve ırka dayalı unsurlarla değil; 'millet, ortak hatıraların, ortak acıların ve ortak sevinçlerin bir araya getirdiği insan topluluğudur' diye tarif etmiştir. Ziya Gökalp ayrıca, bilimsel düşünce, bilimsel metot demiştir. Yani aklı rehber edinen bir söylemin sahibidir. Türk milliyetçilerinin başlangıç noktasında, cumhuriyetin kuruluşunda da fikri olarak Atatürk'ü etkileyen Ziya Gökalp'ten aldıkları budur" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çağrıda bulunan Meral Akşener, şöyle konuştu:

"Biz kendimizi ispatladık kardeşim. Her yere gidebiliriz. Nerede, neyi söylüyorsak, her yerde aynı şeyi söyleyebiliriz. Yiğitsen, yüreğin yetiyorsa, sayın Davutoğlu'nu salı günü Meclis kürsüsünden Oslo'da yapılan görüşmeleri açıklamaya davet ediyorum. Kandil'de, İmralı postacılarının, İmralı postacılığı yapıyor olmanın nasıl bir duygu düşünce olduğunu açıklamasını istiyorum. Yüreği yetiyorsa, cesareti varsa, Diyarbakır Bağlar Mahallesi'nde böyle bir kürsüye çıkıp 'Abdullah Öcalan, bebek katilidir, İmralı canisidir ve teröristtir' diyebilmesini bekliyorum. Biz gereğini yaptık. Genel Başkanımız gereğini yaptı. Bundan sonra sıra sayın Davutoğlu'nda."

Celal Adan: "Bizim milliyetçiliğimiz, Türk siyasetinin milli ve manevi merkezidir"

Toplantıya katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da "Bizim milliyetçiliğimiz, Türk siyasetinin milli ve manevi merkezidir. Dolayısıyla hiç kimse endişe etmesin. 77 milyon vatandaşı aynı anadan doğar gibi kardeş kabul eden tek siyasi hareket MHP'dir. Özellikle Başbakanın, Cumhurbaşkanının bu programı takip etmesi gerekir" dedi.

Celal Adan, Türkiye'de sessiz sedasız ve varlığını hissettirmeyen milyonlarca insanın yüzünü MHP'ye döndüğünü söyleyerek, seçim çalışmaları konusunda partililere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

MHP'nin iktidarının kaçınılmaz olduğunu öne süren Adan, şöyle konuştu:

"Güçlü iktidar için bizim yapacaklarımız var. Kendi evimden yola çıkarak bir eksikliği ifade etmek istiyorum. Ben Genel Başkan Yardımcısıyım. Hayatımda hiç eşimle birlikte partiye gitmedim. Böyle bir zulüm, işkence, haksızlık olamaz. Bizim mitinglerimize gittiğinizde, 50-100 bin kişilik mitinglerde tek bir kadın yok. Kadınları miting salonlarına götürdüğünüzde, eşlerimizle birlikte partiye gittiğimizde, emin olunuz, 7 Haziran'da adaletin daha güçlü olduğu, Kandil'dekilerin göçüp kaçtığı, Recep Tayip Erdoğan'ın 'Ertuğrul Gazi'nin torunuyum' dediği, hırsızların çaldıkları parayı Emniyetin önüne götürdüğü Türkiye'yi ortaya çıkarmış olacaksınız. Biz eşlerimizi hareketin içine kattığımız gün, akrabalarımızı tek tek arayıp kendilerine birinci derecede meselemizi anlattığımız gün iktidarımız için hiçbir sıkıntı olmayacaktır."

Etkinlikte konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya ise toplumu etnik ve inanç temelinde ayrıştıran bir zihniyetin ülkeyi sağlıklı bir şekilde yönetmesinin mümkün olmadığını söyleyerek, "Bizim milliyetçilik anlayışımızın temelinde, Hoca Ahmed Yesevi, Hacı Bektaşi Veli, Pir Sultan Abdal, Yunus Emre ve Mevlana'dan süzülüp gelen ve temelinde insan sevgisi, insan muhabbeti olan bir milliyetçilik anlayışı vardır" ifadelerini kullandı.

Yaklaşan genel seçimin bir fırsat olduğunu dile getiren Kaya, "Toplumu ayrıştırmadan, bölmeden, ötekileştirmeden, etnik kimliğine göre, mezhebine göre ayrıştırmadan hepsini Türk milleti ailesinin bir üyesi olarak kabul eden bir anlayışa bu ülkenin ihtiyacı var. Onun adresi de MHP'dir" dedi.

Toplantıya MHP'li milletvekilleri Murat Başesgioğlu ve Ali Torlak ile İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş'ın yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve derneklerin temsilcisi katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'